Kinderen houden van pannenkoeken! En de meeste volwassenen kunnen het op zijn tijd ook wel waarderen. Nu zijn pannenkoeken niet perse heel erg gezond maar ik heb er een gezonde versie van gemaakt. Deze versie is ook nog eens glutenvrij en lactosevrij.

Pancakes en fruit

Ik heb in de pancake bovendien stukjes appel verstopt zodat ze ongemerkt toch weer iets van fruit naar binnen krijgen. Het geeft ook net even dat frisse aan de pancakes. Je kunt dit recept ook met ander fruit maken zoals peer en plakjes banaan zijn ook erg lekker. Ik at ze met wat homemade druivenjam maar elke soort jam is heerlijk hierbij. Dan heb je maar een klein beetje poedersuiker nodig en dat is nog meer omdat het er lekker feestelijk uitziet. Serveer ze ook eens met vers fruit, zo kun je ze in het weekend prima als ontbijt eten.

Wat heb je nodig voor deze pancakes?

Recept; Amandel pancakes met appel

Voor 10 pancakes

  • 1 ei
  • 200 gram zelfrijzend amandelbakmeel (Koopmans) of gewoon zelfrijzend bakmeel
  • 250 ml amandelmelk (Almond Dream)
  • snuf zout
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • 1 appel in stukjes

Hoe maak je de pancakes?

1. Doe het bakmeel, de melk, het ei, kaneel en een snuf zout in een kom.

Recept; Amandel pancakes met appel

2. Roer dit goed door elkaar tot je een glad beslag hebt.

3. Schep de stukjes appel erdoor.

Recept; Amandel pancakes met appel

4. Zet een koekenpan op middelhooh vuur en voeg een halve eetlepel zonnebloemolie toe.

5. Verdeel de olie gelijkmatig over de pan.

6. Schep kleine hoopjes beslag in de pan met voldoende tussenruimte.

7. Bak de pancakes tot er belletjes aan het oppervlak verschijnen en de onderkant goudbruin is. Draai ze voorzichtig om.

8. Als ze aan beide kanten goudbruin zijn, zijn ze goed en leg je ze op een bord. Herhaal dit tot je al het beslag hebt gebruikt.

Recept; Amandel pancakes met appel

Dit artikel is geschreven door Debbie Bodewes. Meer van Debbie vind je op haar blog Deb’s Bakery & Kitchen.♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.