Het is officieel Lente. Ik vind dat altijd zo’n heerlijk seizoen. Je weet dat de zomer er nog niet is maar het duurt nog heeeeeeel lang voor het weer herfst is. Laat staan Winter. Ideaal want dat zijn dan weer niet mijn favoriete seizoenen. Om de Lente in huis te brengen, nadat alle paasdecoratie weer weg is, maakten wij bloemen van papier. 

Super leuk om met je kind te doen en het brengt lekker veel vrolijkheid in huis.

DIY; Bloemen van papier

Je kent ze vast nog wel van de basisschool. Als kind heb ik echt vaak bloemen van papier gemaakt. Stiekem vind ik het natuurlijk nog steeds leuk om te doen maar nu maak ik ze lekker mijn kleine man.

Wat heb je nodig?

diy bloemen van papier

 • Rietjes
 • Papier
 • Prikpen
 • Prikvilt
 • Eierdoos
 • Schaar

Hoe ga je te werk?

Teken op papier een paar bloemvormen. Ik koos voor bloemen met een narcis-vorm en mijn kleine man wilde nog een bloem met ronde blaadjes. Laat je kindje de vormen vervolgens uitprikken of knippen. Mijn kleine man kan al erg goed knippen maar ik liet hem de vormen prikken. Dit geeft ook nog eens een leuk effect.

diy bloemen van papier

Ondertussen knip je uit een eierdoos de middelste puntjes. Ik heb geen idee hoe die dingen heten dus ik heb er even een foto bij gedaan.

diy bloemen van papier

Je kunt ze vervolgens zo laten maar ik vond het mooier om ze een beetje in te knippen zodat je er echt een stampertje van kunt maken. Aan de onderkant prik je vervolgens een gaatje met de schaar en daar doe je een rietje door.

diy bloemen van papier 2

Als je kindje klaar is met prikken mag hij de stampertjes verven. Ik liet de kleine man lekker kliederen met gele en oranje verf.

diy bloemen van papier

Het enige wat je nu nog hoeft te doen is een gaatje prikken in de bloemvorm en deze achter stampertje aan het rietje schuiven. Je bloem is nu klaar. Je kunt experimenteren met kleuren en vormen om zo verschillende bloemen te maken.

Ik versierde een glas met een groen papiertje en daar zette ik alle bloemen in. Gezellig!

diy bloemen van papier

Maakte jij vroeger ook bloemen op de basisschool? Herken je deze nog?

Lees ook: maak bloemen van tissuepapier

handtekening♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 3 Comments on DIY; Bloemen van papier

 1. Romy
  1 april 2016 at 15:26 (8 jaar ago)

  Wat een leuke diy! Gaan we zeker maken!

  Beantwoorden
 2. Vlijtig Liesje
  1 april 2016 at 09:10 (8 jaar ago)

  Ik heb ze inderdaad wel eens gemaakt. Toen de kinderen nog klein waren!

  Beantwoorden
 3. Nathalie
  1 april 2016 at 08:56 (8 jaar ago)

  Zoiets heb ik vroeger ook gemaakt. We maakten trouwens best veel uit eierdoosjes maar weet zo 1,2,3 niet meer wat. Erg leuk!

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.