Momenteel genieten we nog even van een heerlijke nazomer, maar we kunnen het toch niet ontkennen. De herfst staat voor de deur. Persoonlijk ben ik nooit zo fan van het grijze, natte weer maar we maken er natuurlijk het beste van. De herfst geeft ons namelijk wel weer erg veel materialen voor activiteiten en knutselwerkjes. Om je alvast een beetje voor te bereiden deel ik hier de leukste herfst pins van mijn pinterest bord. Inclusief een DIY die we zelf al eens maakten.

Herfstboom knutselen

herfst

Een hele slechte foto van een herfstboom die ik vorig jaar knutselde met de kleine man. Ik was hem bijna vergeten maar zag hem op mijn eigen pinterest-bord voorbij komen. Ik knipte een grote boom van bruin karton en samen met de kleine man scheurden we een heleboel herfst-blaadjes. Scheuren is een hele goede activiteit voor de fijne motoriek van kinderen. Dit valt namelijk niet mee. Vervolgens mocht de peuter lekker kliederen met lijm en alle blaadjes een plekje geven. Et voila, een herfstboom. Overigens is dit ook erg leuk om te doen met alle seizoenen. Een lenteboom met groene blaadjes etc..

 Uiltjes van cupcake vormpjes

herfst

Hoe schattig zijn deze uiltjes? Die horen toch echt bij de herfst? Gewoon gemaakt van papieren cupcake vormpjes. Ik vind ze te gek en ga ze zeker een keer proberen te maken.
Als je op de foto klikt, dan link je door naar het originele idee.

Pompoenen met een lichtje

herfst

Afgelopen jaar hadden we een super oogst. We hadden kleine plantjes gepoot die uitgroeiden tot enorme kalebassen. Super leuk. Op de buitentafel hadden we een herfst tafereel gemaakt met onze eigen kalebassen. Dit jaar heb ik er echter totaal niet aan gedacht om ze te zaaien, dus ik zal ze moeten kopen. Pompoenen en kalebassen, je kan er enorm leuk mee decoreren en wat mij betreft horen ze echt bij de herfst. Bij deze pin hebben ze gaatjes geboord in pompoenen en er vervolgens lichtjes in aangebracht. Kijk eens hoe gezellig dat staat. Deze onthouden we!

Egeltje van een dennenappel

herfst

Hoe simpel kan het zijn? De poppetjes van kastanjes en satéprikkers kennen we allemaal. Deze schattige egeltjes zijn gewoon gemaakt van een beetje zelfdrogende klei en een dennenappel. Te leuk toch?

Wij zijn stiekem al een beetje begonnen met verzamelen. Hier en daar rapen we al wat  dennenappels, eikeltjes en (onrijpe) kastanjes. Als het herfstweer dan echt toeslaat zijn wij klaar om te knutselen. Maar voor nu? Eerst nog genieten van het mooie weer!

Volg jij Bblogt al op pinterest? Voor de leukste pins klik je hier.♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments on De leukste herfst pins

 1. Amber
  11 september 2015 at 12:34 (9 jaar ago)

  Die pompoenen zijn echt heel erg leuk! Jammer dat je ze niet kunt bewaren voor het jaar erna.

  Beantwoorden
  • Bianca
   13 september 2015 at 11:00 (9 jaar ago)

   Ja jammer he. Dan toch maar onthouden om volgend jaar weer te maken. Ik vind ze echt super!

   Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.