Drie jaar geleden werd onze kleine man geboren. Wat vond ik die kleine handjes en voetjes toch schattig. Regelmatig maakte ik dan ook een foto van al dat moois. Ik heb echter nooit een leuke afdruk gemaakt van zijn babyvoetjes. Ruim drie jaar later heb ik daar spijt van. De voetjes van meneer hebben nu namelijk alweer formaat peuter en dat is al behoorlijk groot. Aangezien de jongste telg van de familie nog wel van die lieve kleine voetjes heeft was zij de sjaak. Ik maakte een memobord met een afdruk van dochterlief’s babyvoetjes.

Memobord; wat heb je nodig?

memobord

  • Houten plank
  • Verf (Decoverf van de Action)
  • kwast
  • sponsje
  • lijmpistool
  • Klemmen of knijpers

Hoe maak je het memobord

De houten plank had ik nog over van een andere DIY; tekst op hout. De randjes heb ik even netjes geschuurd zodat je geen splinters krijgt. Vervolgens heb ik de plank in een laagje witte decoverf gezet. Deze verf is ideaal, het is een soort krijtverf die je op diverse oppervlakken kunt gebruiken. Lekker goedkoop is hij ook want hij is verkrijgbaar bij de Action. Nadat het laagje witte verf droog was mocht de kleine dame erbij komen. Met een sponsje heb ik voorzichtig haar voetjes geverfd. Ik gebruikte hiervoor de kleur antique pink, tevens van de Action. Let op dat je de voetjes één voor één  verft anders zit je hele baby, interieur en jijzelf onder de verf. Hou het voetje even kort tegen de plank aan. Doe hetzelfde met het andere voetje, zodat je een ‘V-vorm’ krijgt. Uiteraard maakte ik de voetjes direct schoon en kreeg mevrouw weer lekker warme sokjes aan. Ze vond het trouwens prima allemaal. Nadat ik dochterlief weer in de draagdoek had geknoopt schreef ik met potlood de overige letters. Zo kon ik nog een beetje gummen, mochten de letters ernstig mislukken. Ik had echter mazzel, ze stonden in één keer goed op het memobord. De letters heb ik vervolgens met zwarte verf overgetrokken.
Als laatste bevestigde ik de klemmen met een lijmpistool. Zo blijven ze goed zitten als ik er iets aan wil hangen. En klaar is K.. of nee.. Klaar is Bianca! Zie hier het eindresultaat.

memobord

Hebben jullie wel afdrukjes van de handjes/voetjes van je kind(eren)? Wat vind je van het memobord?♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.