Nog een paar nachtjes slapen, dan is het Halloween. Vorige week las je al dat wij lekker aan het knutselen zijn geslagen voor Halloween. We maakten een mummie en een spookje. We hadden echter nog veel meer ideetjes en zijn direct verder gegaan. Dit keer maakten we een Halloween seizoensboom en een pompoen. Geen gewone pompoen natuurlijk maar een pompoen met een gezichtje.

Halloween seizoensboom

De seizoensboom beleeft alweer zijn 6e metamorfose. Dit keer moest deze natuurlijk omgetoverd worden tot Halloween seizoensboom. We shopten hiervoor wat spinnenwebben en spinnen bij de Action en de Xenos. Ook maakte ik van papier simpele pompoenen en spookjes. Een klein klusje met een leuk effect. Inmiddels had de kleine man ook al een echte heksenhoed gekregen van oma en wat grappige brillen van mama. De zelfgemaakte mummie maakte het geheel af. Alle spulletjes staan bij elkaar op het tafeltje van de kinderen. Zo hebben een gezellig griezelig Halloween hoekje in de kamer.

halloween seizoensboom

DIY Pompoen
Wat heb je nodig?

Na het maken van de DIY van vorige week hadden we nog erg veel behanglijm over. Ik bedacht dat ik ooit ergens een idee had gezien om een pompoen te maken van papier-maché. Dus we gingen weer aan de slag gewapend met kliederschort en een placemat in de hoop de keuken dit keer wat schoner te houden. (Wat overigens totaal mislukte, de behanglijm zat weer achter onze oren.)

halloween seizoensboom

 • Behanglijm
 • Ballon
 • Touw
 • Kranten/papier
 • Verf
 • Kwast

Hoe ga je te werk?

Als eerste blaas je de ballon op. Niet te groot want er moet nog voldoende rek in zitten om er een pompoenvorm van te maken. Knoop vervolgens het touw om de ballon. Begin bij het tuutje (wat een raar woord) en ga steeds om de ballon heen. Trek het geheel strak aan zodat je er een echte pompoenvorm in krijgt. Zorg dat je 8 vakjes maakt, zoals op foto 1.
Scheur strookjes van een oude krant. Gelijk een goede oefening voor jonge kinderen want rechte stroken scheuren is een mooie oefening voor de fijne motoriek. Vervolgens smeer je de strookjes in met behanglijm en plak je deze op de ballon (foto 2). Hier begon bij ons het geklieder want was is er nou leuker dan 300 liter behanglijm op één klein stukje krant te smeren? Juist, vrij weinig. Er werd dus behoorlijk vies gedaan met de lijm. Nadat je de gehele ballon hebt beplakt met een paar lagen krantenpapier laat je hem een nacht drogen. In ons geval was deze nacht echt nodig omdat er nogal een overdaad aan lijm was gebruikt.

halloween seizoensboom
Als je gehele pompoen goed droog is kun je hem verven. Onze pompoen had twee laagjes oranje nodig voordat hij goed dekte. Dit is ook een beetje afhankelijk van welke verf je gebruikt. Vervolgens verfden we er samen een gezichtje op (foto 3). Et voila, klaar was ons kunstwerkje.

Wij zijn inmiddels helemaal klaar voor Halloween. Doen jullie iets aan Halloween? Waarom wel of niet?♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 4 Comments on DIY; Halloween seizoensboom en pompoen

 1. Janette
  27 oktober 2015 at 19:46 (9 jaar ago)

  Superleuk die pompoen geworden.
  Moet t ook echt eens proberen bop de BSO.

  Beantwoorden
  • Bianca
   27 oktober 2015 at 20:23 (9 jaar ago)

   Ja was ook leuk om te doen. Zullen ze op de Bso ook best cool vinden

   Beantwoorden
 2. Vlijtig Liesje
  27 oktober 2015 at 11:09 (9 jaar ago)

  Ik vind zo’n seizoensboom een erg leuk idee. Vooral omdat je hem zo makkelijk kunt aanpassen aan de seizoenen.

  Beantwoorden
  • Bianca
   27 oktober 2015 at 20:24 (9 jaar ago)

   Ja leuk he? echt een ideaal ding

   Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.