Nog een ruime week en dan komt de goede man weer naar ons kikkerlandje. Ik ben al druk met de voorbereidingen. Zaterdag 14 november staan wij vooraan om Sinterklaas en zijn Pieten welkom te heten. De kinderen mogen vervolgens hun schoen zetten maar moeten daarna toch echt nog even wachten tot het pakjesavond is. Om niet elke dag 100 keer te hoeven vertellen dat het echt nog geen pakjesavond is, maakte ik alvast een Sint aftelkalender. Zo is het voor onze kleine man duidelijk wanneer hij cadeautjes kan verwachten.

Sint aftelkalender

De Sinterklaastijd duurt altijd een week of drie. Van de intocht tot de dag dat meneer weer vertrekt. Dat is voor de kleintjes onder ons best een lange periode en ook een drukke en wellicht spannende periode. Om dit enigszins in goede banen te leiden en wat duidelijkheid te scheppen maakte ik de Sint aftelkalender.

sint aftelkalender

Bij de Action kocht ik de adventskalender van hout. Eigenlijk bedoelt voor de adventtijd maar ik beplakte deze kalender om het om te toveren tot Sint-editie. De kalender telt precies genoeg hokjes van intocht tot en met vertrek.

Ik knipte rechthoekjes van geel en rood karton. Op elk papiertje schreef ik in de hoek de dag van de maand. Vooral voor mezelf want dan kan ik controleren welke vakjes er open moeten. De rechthoekjes heb ik met dubbelzijdig tape op de deurtjes geplakt, zo kan ik ze er ook weer makkelijk afhalen als Sint voorbij is. Tegen de achterwand maakte ik van karton een achtergrondje met huisjes en de maan. Onze kinderen mogen drie keer hun schoen zetten. Ongeveer elk weekend tot pakjesavond. Ik knipte daarom plaatjes van een schoen uit en plakte die op de betreffende datums. Hetzelfde deed ik met de plaatjes van de cadeautjes om aan te geven wanneer wij pakjesavond vieren. Dit doen we namelijk twee keer. Ook de boot werd uitgeknipt en opgeplakt. Eén maal voor de intocht en één maal voor de dag van vertrek. Deze is bij ons trouwens een dag later want we vieren 6 december nog een keer pakjesavond. Ook gaan we naar een voorstelling van Sinterwoezel en Pietje Pip en naar het Zapp Sinterklaasfeest. Deze kregen dus ook een plekje op de kalender.
Achter elk deurtje doe ik een chocolademuntje en zo kan onze kleine man elke dag een deurtje open doen. Als de Sinterklaas-periode weer voorbij is maak ik er weer een leuke adventskalender van.

sint aftelkalender

Uiteraard staat deze kalender nog even verdekt opgesteld maar volgende week halen we hem tevoorschijn. Ik ben benieuwd wat de kleine man er van vind.

Hebben jullie ook al zin in Sinterklaas? Of sla je dat liever over?♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 11 Comments on Diy; Sint aftelkalender

 1. Claire
  10 november 2015 at 14:09 (8 jaar ago)

  Super leuk idee! Ideaal voor de kindjes op mijn groep!

  Beantwoorden
 2. angelique
  10 november 2015 at 10:52 (8 jaar ago)

  Dit is wel echt een super leuk idee!

  Beantwoorden
  • Bianca
   10 november 2015 at 11:38 (8 jaar ago)

   Dank je wel! Hij staat met smart te wachten om vanaf zaterdag gebruikt te worden.

   Beantwoorden
 3. Vlijtig Liesje
  6 november 2015 at 09:29 (8 jaar ago)

  Wat een slim idee om hem zo geschikt te maken voor sinterklaas! Ik vind het erg leuk geworden!

  Beantwoorden
 4. Nicole
  6 november 2015 at 06:59 (8 jaar ago)

  Wat leuk gedaan.. Moet ik onthouden voor komende jaren want dit jaar snapt mijn meisje er toch niets van!

  Beantwoorden
  • Bianca
   6 november 2015 at 10:55 (8 jaar ago)

   Nee nu is ze nog wel klein maar volgend jaar is het hartstikke leuk

   Beantwoorden
 5. Linda (Go or No Go)
  5 november 2015 at 22:44 (8 jaar ago)

  SUPER leuk gedaan!! 🙂 Ik heb hetzelfde kastje, echt heeeel erg leuk om te zien hoe jij hem Sint proof gemaakt hebt!! 🙂

  Beantwoorden
  • Bianca
   6 november 2015 at 10:54 (8 jaar ago)

   Super kastje he! Voor van alles te gebruiken

   Beantwoorden
 6. Linda
  5 november 2015 at 11:10 (8 jaar ago)

  Wat ontzettend leuk en origineel gedaan!

  Beantwoorden
  • Bianca
   6 november 2015 at 10:54 (8 jaar ago)

   Dank je wel! Ik ben benieuwd hoe de kleine man reageert als we hem neerzetten volgende week

   Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.