In het hoge noorden is het al gevallen; sneeuw. Hier in het westen van het land is het vooral nattig en komen de temperaturen niet eens in de buurt van het vriespunt. De kleine man kan niet wachten tot ook wij in de sneeuw en op het ijs kunnen spelen. Om het winterse weer maar eens in huis te brengen maakten we een sneeuwpop van papier. Wil jij ook zo’n gezellige sneeuwpop in je huis? Lees dan snel verder om te zien hoe wij deze maakten.

Sneeuwpop van papier

Wat heb je nodig?

sneeuwpop van papier

 • Behanglijm
 • 2 ballonnen (niet op de foto)
 • plakband
 • kranten
 • wit papier of witte verf
 • zwarte stift
 • lijm
 • gekleurd papier (blauw en oranje)
 • knopen
 • schaar
 • plakoogjes

Hoe ga je te werk?

Ik maakte de sneeuwpop van papier en behanglijm. In de herfst heb ik al eens een pompoen gemaakt en daar had ik nog steeds aangemaakte behanglijm van staan. Dit kon ik nu dus weer prima gebruiken.
Als eerste blaas je twee ballonnen op. Eén voor het lijfje en een kleinere voor het hoofd. Deze plakte ik op elkaar met een beetje plakband. Vervolgens plakte ik een aantal lagen, in stukjes gescheurde, kranten op de ballonnen met behanglijm. Dit vond de kleine man erg leuk om te doen. Lekker kliederen met klodders lijm. Na drie minuten zat de lijm overal maar meneer had er lol in. Zorg dat je overal een mooie laag kranten plakt zodat de sneeuwpop lekker stevig wordt. Laat deze laag vervolgens goed drogen. Nu is je vorm klaar. Je kunt er nu voor kiezen om hem wit te verven of te beplakken met wit papier. Wij kozen voor dat laatste omdat dat beter dekt dan witte verf. Laat de sneeuwpop vervolgens weer goed drogen.

De details

Nu is het tijd om er een echte sneeuwpop van te maken. Ik plakte er twee plakoogjes op en drie zwarte knopen op zijn buik. Vervolgens knipte ik een sjaal van een lange strook blauw vilt. Je kunt dit ook met papier of stof doen. Van een oranje papier maakte ik de neus. Dit deed ik door een cirkel uit te knippen, deze knipte ik tot de helft in en draaide er een puntje van. Met een beetje lijm plakte ik deze op de sneeuwpop en met een zwarte stift tekende ik de mond eronder.

Hoedje van papier

Als laatste maakte ik de hoed. Ik gebruikte twee blauwe cirkels van papier. Eén van de cirkels knipte ik langs de gehele rand een halve centimeter in. Zo ontstaan er kleine hoekjes die je vervolgens om moet vouwen. Deze plakte ik op een strook blauw papier. Waardoor er een kokertje met deksel ontstaat. Aan de andere kant van de koker plakte ik de andere cirkel en klaar was het hoedje. Met een beetje lijm plakte ik de hoed op de sneeuwpop en inmiddels hangt de sneeuwpop aan de lamp in de keuken. Nu is het wachten op echte sneeuw zodat we ook in de tuin een sneeuwpop kunnen maken.

sneeuwpop van papier

Hebben jullie al wel echte sneeuw? Of zit jij er echt niet op te wachten?

 ♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.