De afgelopen week zijn we weer lekker aan de knutsel gegaan. De kleine man had met oma al een hele stapel dennenappels gevonden dus het werd tijd dat we daar mee aan de slag gingen. Ik vertelde de peuter eerst een spannend verhaal over indianen en daarna gingen we aan de slag.

Dromenvanger

Het verhaal gaat dat een oeroude indianenstam vroeger dromenvangers maakten om hen te beschermen tegen nare dromen. Met een beetje stoere oerkreten erbij vertelde ik dit aan de kleine man. Na een spectaculair verhaal, wat ik even uit mijn duim zoog, wilde hij ook wel een dromenvanger maken. Even alle spulletjes verzamelen en we gingen aan het werk.

Wat heb je nodig?

dromenvanger

– Een verse wilgentak
– Ijzerdraad (of sterk touw)
– Tangetje
– Schaar- Wol
– Veertjes
– Kralen
– Eventueel dennenappels of andere materialen om de dromenvanger te versieren.

Dromenvanger maken

Allereerst maak je een rondje van de wilgentak. Gebruik hiervoor echt een verse tak die nog lekker buigzaam is. Wij hebben een grote treurwilg in de tuin en daar heb ik een tak vanaf geknipt. De uiteinden zet je vast met ijzerdraad. Vervolgens wikkel je de wol eromheen. Je kunt er voor kiezen een patroon te maken maar wij hebben het lekker willekeurig om de cirkel heen geknoopt. Hier en daar een kraal eraan en vervolgens alles goed vastknopen. Om de dromenvanger af te maken hebben we onderaan drie dennenappels met een veer gehangen. Alleen nog even een stukje wol met een lus bovenaan en klaar is je dromenvanger.

dromenvanger

De kleine man vond het erg leuk om een dromenvanger te maken. Wij hebben hem voorlopig nog even in de woonkamer hangen maar eigenlijk hoort hij natuurlijk boven je bed. Ik ben benieuwd of hij dan ook zijn belofte waar maakt en alle nare dromen vangt.

Gaan jullie ook zo’n leuke dromenvanger maken? Ik ben benieuwd naar de foto’s!

 

 ♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments on DIY; Dromenvanger

 1. Amber
  12 september 2015 at 16:15 (9 jaar ago)

  Ik wil zo graag een dromenvanger maken, maar ik heb de spullen nog niet in huis, alleen een hoop pauwenveren. Ik weet al precies wat ik wil maar het komt nog wel. Ik wil eigenlijk een heleboel dromenvangers, allerlei kleuren en soorten en die allemaal ophangen aan een muur, ik kwam het idee pas tegen en het zag er zo leuk uit!

  Beantwoorden
  • Bianca
   13 september 2015 at 11:03 (9 jaar ago)

   Gaaf zeg, met pauwenveren! Dat geeft wel een mooi effect denk ik. Ik ben benieuwd

   Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.