Love is in the air.. Voor de mensen die de laatste dagen onder een steen hebben gelegen, het is bijna Valentijnsdag. In de media worden we er al mee overspoelt dus ik kon natuurlijk niet achterblijven. Natuurlijk is Valentijnsdag een enorm commercieel feest maar ach, stiekem hou ik er wel van. We zouden het toch allemaal te gek vinden om verrast te worden door onze (geheime) liefde? Wij zijn in ieder geval alvast aan de knutsel gegaan en maakten een Valentijnsdag blik.

DIY; Valentijnsdag blik

Als je op een houtje moet bijten met Valentijnsdag doet een beetje kaarslicht wonderen. Ik heb thuis een echtgenoot zitten die mij ten huwelijk vroeg in Venetië. Super romantisch midden op het San Marcoplein. Helemaal te gek. Helaas denkt hij dat hij hiermee alle romantiek in hem heeft verspeeld. Ik moet het nu dus de rest van mijn leven doen met mijn aanzoek. Dus dan zorg ik zelf maar voor romantiek, samen met mijn kleine man dan. Instant romantiek in een blik.

Wat heb je nodig?

valentijnsdag blik
 • Een leeg conservenblik
 • Een vriezer
 • Spijker
 • Hamer
 • Papier
 • Pen
 • Naald
 • Garen
 • waxinelichtje

Hoe ga je te werk?

Vul een leeg conservenblik met water en zet dit een nacht in de vriezer. Dit zorgt ervoor dat je blik in vorm blijft als je los gaat met de hamer. Leg een handdoek op tafel zodat je blik niet alle kanten op rolt en je niet, in je enthousiasme, butsen in je tafelblad slaat.

Mijn kleine man maakte zelf ook een blikje en sloeg hier heel veel gaatjes in met een spijker. Aangezien we wel graag onze vingers wilden behouden, hield ik de spijker vast met een tang. Zo kon de peuter prima met een hamertje op de spijker slaan.

valentijnsdag blik

Om het Valentijnsdag blik te maken, tekende ik een hartje op een vel papier. Dit plakte ik om het blik met een plakbandje. Ik tikte, met de hamer, gaatjes op de lijnen van het hartje en daar binnen. Je kunt dit natuurlijk met elk ontwerp doen, het hoeft geen hartje te zijn. Een naam of ander figuur is ook erg leuk.

valentijnsdag blik

Als je helemaal tevreden bent haal je het papier eraf. Ik vond het leuk om het blik nog iets extra’s te geven. Met naald en roze garen borduurde ik dan ook de rand van het hartje. Het blikje van de kleine man kreeg een extraatje door de bovenrand te omwikkelen met touw.

Vervolgens moest er alleen nog een kaarsje in en klaar was onze instant romantiek in een blik.

valentijnsdag blik

Maken jullie ook nog iets leuks voor Valentijnsdag?

Love is in the air.. Valentijnsdag komt eraan dus wij maakten alvast instant romantiek in een blik. Doe jij iets aan Valentijn? 

handtekening


♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 4 Comments on DIY; Valentijnsdag blik – Instant romantiek in een blik

 1. Mariska
  12 februari 2016 at 11:21 (8 jaar ago)

  Ik ben niet zo goed met een hamer, maar wel een heel schattig idee!

  Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks on DIY; Valentijnsdag blik – Instant romantiek in een blik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.