De mensen die FulltimeMama.nl al wat langer volgen zullen wel begrepen hebben dat mijn kleine man gek is op dino’s. Inmiddels is de manie iets minder heftig dan enkele maanden geleden maar het blijven toch wel zijn favoriete ‘dieren’. Het werd dus tijd voor een heus dino-shirt. Nu heb ik hier en daar wel eens een leuk shirt voor hem gekocht. Het allerleukst is het natuurlijk om er zelf één te maken. Dus zo geschiedde; ik ging aan de slag met een shirt stempelen.

DIY; Zelf een shirt stempelen

Uiteraard werd dit niet zomaar een shirt. Maar er moest een echte T-rex op komen. Het monster onder de dino’s. Dit betekende dat ik mijn tekenkunsten uit de kast moest halen en een eeuwenoude techniek waar ik vroeger een enorme pesthekel aan had. Alles voor je kind hè? 😉

Wat heb je nodig?

shirt stempelen

 • Een effen shirt in de juiste maat
 • Textielverf
 • Potlood
 • Een leeg stempelblok
 • Een setje gutsen
 • Strijkijzer
 • Kwastje of sponsje

Hoe ga je te werk?

Allereerst ging ik druk aan het googlen. Ik wilde namelijk een afbeelding van een T-rex die niet te druk was en die ik makkelijk na kon tekenen. Ook moest hij niet teveel lijnen hebben en vooral erg grafisch zijn zodat ik er een stempel van kon maken. Ik vond diverse zwarte afbeeldingen en maakte daar een combinatie van. Ik tekende de T-Rex na op een papiertje met dezelfde afmetingen als mijn stempelblok zodat hij precies zou passen.

Op internet had ik een setje gutsen en stempelblokken gevonden. Overigens zag ik gisteren dat ze dit ook gewoon bij de Hema verkopen. Ideaal dus. Ik tekende vervolgens de T-rex in spiegelbeeld op de stempel. Nu kon het priegelwerk beginnen. Met een kleine fijne guts heb ik eerst alle lijnen uitgesneden. Vervolgens kon ik de grote delen aan de buitenkant weghalen. Dit was best even een klusje maar het is best een leuk werkje.

Ik maakte tussendoor even een proefdruk met een beetje plakkaatverf om te zien of de stempel diep genoeg gegutst was.

shirt stempelen 2

Na het bijwerken van de stempel kon ik dan eindelijk aan de slag. Ik zorgde dat het shirt op een vlakke ondergrond lag en stopte een stuk karton tussen beide lagen in. Zo weet je zeker dat de verf niet per ongeluk door drukt op de achterkant.

Met een sponsje verdeelde ik voorzichtig de textielverf op de stempel. En zo zette ik mijn eerste afdruk. Ik heb de print echt een beetje op het oog gestempeld.
Deze textielverf moest ik eerst twee uur laten drogen waarna ik hem aan de achterkant 3 minuten heb gestreken. Zo is de afdruk gefixeerd en kan hij gewoon tot 60 graden gewassen geworden. De kleine man is er erg blij mee. En ik natuurlijk ook! Op naar het volgende shirtje. Ik denk dat ik voor de kleine meid maar eens een eenhoorn ga gutsen.

shirt stempelen

Hebben jullie al wel eens een shirt gestempeld? Je kunt dit namelijk ook erg leuk met een aardappel of afwasborstel doen. Succes!

Handtekening♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 3 Comments on DIY; Shirt stempelen

 1. Jacqueline
  14 april 2016 at 07:30 (8 jaar ago)

  Dat ziet er leuk uit zeg!
  Ik heb nog nooit een t-shirt bestempeld, of überhaupt stempels gemaakt. Denk dat mijn dochters dit ook erg leuk zouden vinden.

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.