Het dinotijdperk blijft voortleven bij ons in huis. Dinosaurussen zijn nog steeds mateloos interessant volgens de kleine man. Ik maakte eerder al eens potjes met een dino erop. Aangezien ik na die DIY nog wat dino’s over had ging ik weer eens aan de slag. Dit keer maakte ik een dino kaarthouder. Ook deze valt weer goed in de smaak bij de kleine man. 

DIY; stoere dinosaurus kaarthouder maken

De dino spaarpotjes die ik eerder maakte staan nog steeds op het kleine tafeltje van de kinderen. Prominent aanwezig in de woonkamer. Vandaar dat ik ze destijds zilver en zwart heb gemaakt. Aangezien onze inrichting veel wit en grijs heeft, met zachtroze accenten, staat dat prima. De dino’s die ik nog over had uit het bewuste zakje van de Action moesten dus ook weer in het interieur passen. Met wat verf toverde ik ze om in stoere dino kaarthouders.

Wat heb je nodig voor de dinosaurus kaarthouder?

DIY; stoere dinosaurus kaarthouder

 • plastic dinosaurussen (of natuurlijk andere dieren)
 • spijker
 • hamer
 • oude metalen fotohouder of dik ijzerdraad
 • combinatietang
 • verf
 • kwast
 • eventueel een sponsje

Hoe maak je de dinosaurus kaarthouder?

Allereerst bepaal je waar in de dino je het metalen houdertje wilt prikken. Doe dit zoveel mogelijk in het midden zodat het speeltje zijn balans houdt. Met een spijker prik je een gaatje in het speeltje, sla deze er met een hamer goed in. Je kunt ze spijker laten zitten zodat je een houvast hebt tijdens het verven of je haalt hem er direct weer uit.

DIY; stoere dinosaurus kaarthouder

Ik gebruikte een oude metalen fotohouder die iedereen, in het stenen tijdperk, in zijn huis had. Deze lag nog op zolder en daar heb ik dus drie metalen houdertjes van afgeknipt met een combinatietang. Heb je dit niet dan kun je ook van stevig metaaldraad (te koop bij de bouwmarkt) een soortgelijke vorm draaien met een combinatietang.

Vervolgens verfde ik de drie dino’s elk een andere kleur. Ik gebruikte roze decoratieverf van de Action en zilveren en zwarte decoratieverf van de V&D. Oké, die is er niet meer maar bij de Hema hebben ze ook veel verf. De dino’s hadden een paar laagjes nodig voor ze goed dekkend geverfd waren. Laat dit goed drogen.

Nu hoef je alleen nog de spijker eruit te trekken met de combinatietang, als je dat nog niet gedaan had. Je kunt nu de metalen houdertjes erin prikken. Mooi kaartje of een gave foto erin en klaar is je kaarthouder. Ook erg leuk als cadeautje!

DIY; stoere dinosaurus kaarthouder

Ben jij ook al aan de knutsel gegaan met plastic dieren? Ik ben benieuwd!

Like it? Pin it!

Onze kleine man vindt Dino's nog steeds onwijs gaaf. Dus ik ging maar weer eens aan de slag en maakte een stoere dinosaurus kaarthouder. Of eigenlijk drie!

Handtekening♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 4 Comments on DIY; stoere dinosaurus kaarthouder

 1. Babette | StudioBabsie
  29 mei 2016 at 11:02 (8 jaar ago)

  Wat een toffe DIY & niet alleen leuk voor jongens, haha zou er zelf ook zo één op mijn kamer zetten! 😉

  Beantwoorden
 2. Vlijtig Liesje
  20 mei 2016 at 11:46 (8 jaar ago)

  Ik kende alleen de knutsel waarbij plastic dieren op een potdeksel worden geplakt en gesprayt. Deze vind ik ook erg leuk.

  Beantwoorden
 3. Dewi
  20 mei 2016 at 06:58 (8 jaar ago)

  Heel gaaf idee! Je kunt leuke dingen met die plastieken beestjes maken. Ik heb ze pas geleden gekocht om “iets” met een traktatie mee te maken

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.