In het voorjaar vind ik het altijd heerlijk om de tuin zomerklaar te maken. Alles lekker schoon, opgeruimd, nieuwe plantjes en overal bloemetjes. Ik wilde echter eens iets anders dan de geijkte bloempot met viooltjes dus ik scharrelde wat aardewerk potjes bij elkaar, deed een rondje bouwmarkt en maakte een plantenhouder voor in de tuin. Ik maakte hem voor mezelf maar dit is natuurlijk ook super leuk voor Vaderdag.

DIY; Plantenhouder voor in de tuin

Zoals jullie wellicht begrepen hebben vind ik het leuk om lekker te knutselen en dingen te maken. Ik doe overal om me heen inspiratie op en zo kwam ik op het idee om een plantenhouder voor in de tuin te maken. Ik scharrelde wat simpele bloempotjes bij elkaar, haalde verf bij de Action en een paaltje bij de bouwmarkt. Een leuke DIY om samen met je kinderen te maken of natuurlijk lekker alleen.

Wat heb je nodig?

DIY; Plantenhouder voor in de tuin

 • 6 tot 8 aardewerk potjes met een gat in de bodem
 • een kunststof plantenstok
 • spuitverf
 • potgrond
 • plantjes

Hoe ga je te werk?

Zorg allereerst dat je potjes goed schoon en droog zijn. Neem ze eventueel nog even af met wasbenzine of terpentine zodat ze goed vetvrij zijn. Dit zorgt ervoor dat je verf beter dekt. Zet je potjes ondersteboven neer op een stuk plastic of karton, zodat je niet je hele vloer een kleurtje geeft. Spuit dan alle potjes in de gewenste kleur. Ik gebruikte hier spuitverf van de Action in een donkergrijze kleur. Je kan dit natuurlijk in elke kleur doen die bij je tuin past. Het is zelfs leuk om het met zwarte schoolbordverf te doen voor bijvoorbeeld Vaderdag, zo kan je kindje er nog mooi op tekenen met krijt.

DIY; Plantenhouder voor in de tuin

Mijn potjes hadden twee spuitlagen nodig. Laat het vervolgens goed drogen voor je verder gaat.

Bij de bouwmarkt kocht ik een kunststof plantenstok van 120cm. Deze heeft een diameter van een centimeter waardoor hij precies door de gaatjes van de potjes past. De plantenstok sloeg ik met een hamer zo’n 40cmde grond in. Zo staat hij goed stevig en waait hij niet omver. Vervolgens bracht ik het grootste potje als eerste over de stok naar beneden. Ik zette deze een beetje schuin en vulde hem met aarde en een rotsplantje. Vervolgens plaatste ik het volgende potje er boven op. Zorg dus dat je je plantjes niet te groot koopt want anders pletten de potjes de plantjes eronder.

DIY; Plantenhouder voor in de tuin

Elk potje zet je scheef op de vorige. Je krijgt hierdoor een soort zig-zag patroon. Je plantjes blijven zo netjes vrij staan en het geeft een leuk effect. Wanneer je helemaal bovenaan bent moet je even kijken of je stok niet te ver boven het potje uit steekt. Sla hem anders nog iets verder de grond in. Mijn kleine man hielp me mee met bouwen en vond het erg leuk om alle plantjes in de potjes te zetten.

Uiteindelijk is dit je resultaat;

DIY; Plantenhouder voor in de tuin

DIY; Plantenhouder voor in de tuin

Geef planten die je net gepoot hebt altijd direct goed water. Een rotsplantje heeft niet zoveel nodig maar een perkplantje mag niet te droog worden. Succes!

Vind je dit nu leuk, maar heb je liever iets vergelijkbaars aan de schutting? Bekijk dan deze DIY voor een plantenrek aan de schutting!

Wat vind jij van onze plantenhouder voor in de tuin? Hou jij ook zo van rommelen in de tuin?

Handtekening♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 5 Comments on DIY; Plantenhouder voor in de tuin (Vaderdag)

 1. Birgit
  2 juni 2016 at 22:49 (8 jaar ago)

  Wat een ontzettend leuk idee! Zeker het onthouden waard!

  Beantwoorden
 2. Linda
  2 juni 2016 at 20:05 (8 jaar ago)

  Waaah die is echt te leuk!!! Super gaaf bedacht!!

  Beantwoorden
 3. Mary-Lou
  2 juni 2016 at 17:05 (8 jaar ago)

  Wat een gave diy weer! Super leuk. Ik ben helaas niet zo handig in de tuin.

  Beantwoorden
 4. Helga
  2 juni 2016 at 08:04 (8 jaar ago)

  Wat een superleuk idee! En ja, ik hou ook van rommelen in de tuin en om buiten te zijn.

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.