Door Linda – Toen ik jong was spaarde ik al Pokémon kaarten. Nu voel ik me met mijn 33 jaar nog steeds wel jong hoor, maar ik bedoel meer toen ik écht jong was. Een jaar of 15 was ik toen Pokémon kaarten een rage werden.

Pokémon kaarten winnen

Met name gooiden wij met de Pokémon kaarten. Wie dan zijn kaart het dichtst bij de muur had liggen, won. Datzelfde deden we bijvoorbeeld ook met flippo’s: ook helemaal hip in die tijd.
Met de allermooiste kaarten gooiden we niet: we gooiden dan met bijvoorbeeld de Energy-kaarten, die niemand leuk vond en iedereen veel had. En wie dan won, won die mooie kaart erbij.

Ruilen deden we ook wel hoor, maar veel minder. Met name omdat wij de kaarten niet echt spaarden, maar gewoon leuk vonden om mee te spelen. De mooiste kaarten spaarden we, maar verder niet.

Pokémon Players Cup

Nu, 18 jaar later, zijn de flippo’s allang verleden tijd. Maar die Pokémon kaarten, dat blijken blijvertjes te zijn! Want nog altijd zijn de Pokémon kaarten onwijs populair. Om te sparen maar ook om een spel mee te spelen: de Pokémon Trading Card Game heeft zelfs heuse wereldtoernooien! Er bestaan Pokémon Professors en scheidsrechters.
In juli 2020 wordt er wereldwijd gestreden in de Pokémon Players Cup. Dit als alternatief voor de normale toernooien, die nu vanwege het Corona virus niet door kunnen gaan.

Sparen van Pokémon kaarten

Daan en Jesse zijn sinds hun zevende ook in de ban van Pokémon kaarten. Op die leeftijd werd er op school veel ‘geklapt’ met de kaarten. Twee kinderen kiezen een kaart waar om gestreden wordt. Vervolgens houd je die in je hand en klap je tegen elkaar met je handen. De kaarten vallen op de grond. De kaart die met de voorkant omhoog valt wint. Als ze allebei op de voorkant of achterkant liggen, moeten ze opnieuw klappen.

Maar dat klappen met kaarten is natuurlijk funest voor de kaartjes: ze komen vol beschadigingen. Maar ja, op je zevende ben je vooral met het spelletje bezig natuurlijk en niet met een krasje hier of daar.

Daan en Jesse zijn nu tien jaar en sinds een paar weken is er een omslag: nieuwe Pokémon kaarten moeten ineens in een sleeve en de kaarten gaan ineens vanuit bakken netjes in verzamelmappen.

Pokémon kaarten: niet weg te krijgen!

Sparen op set

We leerden zelfs iets nieuws, want wat blijkt: je kunt Pokémon kaarten op set sparen. Dat hadden wij dus nog nooit gezien. Ik dacht altijd dat het ging om alle Pokémon die op een kaartje staan gewoon 1 keer verzamelen. Elke Pokémon heeft namelijk een eigen ‘Pokedex nummer’. Maar wat bleek: daar wordt door de echte verzamelaars helemaal niet naar gekeken. Die verzamelen op sets!

Goed, dat wilde Daan en Jesse dus ook. Dus sorteerden we alle (ik schat ruim 1500!) kaarten op set. Van de ene set hadden we wel 200 kaarten, van een andere set maar 2 of helemaal geen. Er bleken ook ruim 150 sets te zijn, beginnend vanaf 1995.

Van alle sets kozen we er drie uit om echt te gaan sparen. Twee sets van ieder 70 kaarten en 1 set van 192 kaarten. De twee sets van 70 kaarten zijn oude sets die inmiddels in de winkel niet meer te koop zijn. Dus die zijn wat lastiger om bij elkaar te gaan krijgen, maar dat is juist ook een leuke uitdaging. Wellicht kunnen we daar een keer een ruilbeurs voor bezoeken, dat lijkt me ook wel erg leuk!

Ik ben benieuwd: spaart jouw kind ook Pokémon kaarten?


Lees ook: Pokémon DIY♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.