Door Linda – Ik ben op de allereerste plek natuurlijk moeder, maar daarnaast ben ik ook een werkende moeder. En ik vind het heerlijk dat ik werk. Ik ben geen type moeder dat graag 24/7 thuis is en voor de kinderen en het huishouden zorgt. Maar door corona gebeurde dat dus tijdelijk wel!

Werkende moeder

Ik werk 15 uur (verdeeld over 2 dagen) bij een organisatie waar verstandelijk gehandicapten wonen. Ik werk daar op kantoor (op de P&O afdeling) en vind mijn werk super leuk. Ik mag me onder andere bezig houden met alle stagiaires en leerlingen en daarnaast beheer ik de social media kanalen.
Daarnaast ben ik natuurlijk ook druk met bloggen. De tijden dat ik daarvoor werk zijn natuurlijk heel flexibel. Zo zit ik regelmatig in de avonden en weekenden te bloggen, omdat ik dat nu eenmaal leuk vindt. Mijn werk voor mijn blog is tevens mijn hobby: hoe ideaal!
Ik ben gemiddeld zo’n 24 uur per week bezig met alles rondom het bloggen.

Thuiswerken en minder werken


Maar door het corona virus werd het even allemaal anders. De 15 uur die ik werk bleef hetzelfde, maar in plaats van op kantoor moest ik thuiswerken. Gelukkig kon ik die 15 uren wel heel flexibel indelen door de week heen, want een volledige dag van 8 uur werken was wel erg lastig met twee kinderen thuis.
Mijn blog-uren werden ook een stuk lastiger, dus die 24 uur per week zakte even flink in. Gelukkig kon alles prima door blijven lopen: dan maar drie blogs per week minder online.

Thuismama

Maar ik werd dus wel een soort thuismama. De hele periode was ik thuis met de kinderen, bezig met thuisscholing en de kids vermaken.
In het begin moesten we echt allemaal onze weg erin vinden. Dat ging met de nodige hobbels, we moesten allemaal wennen aan de situatie.
Na een week of twee kregen we de flow een beetje te pakken en hadden we een soort van schema waar we allemaal houvast aan hadden. Dat gaf rust.
En tijdens deze periode ondernamen we ook veel meer samen (op een veilige manier natuurlijk). Zo leerde ik Daan en Jesse bijvoorbeeld skeeleren en Daan leerde hoe hij op een oxboard kan blijven staan!

Maar na een week of zes was dat schema niet meer nieuw en interessant, en nieuwe dingen doen was leuk maar heel veel ondernemen buiten zat er ook niet in. En daarmee kwam de frustratie en verveling weer terug.
Gelukkig begonnen enkele weken later de scholen weer (deels) en was de rust terug.

Dankbaar

Behalve dat het heel wat discussies, ruzies en tranen opleverde in deze periode, hebben we alle vier ook wel een soort gevoel van dankbaarheid. Dankbaar dat we elkaar hebben, dat we het goed hebben, dat we thuisscholing kónden krijgen en dat de school alles super goed regelde.
Maar geloof me: mijn dankbaarheid was ook héél groot toen die scholen weer open gingen en de kids weer naar school mochten!
Ook de jongens zelf waren blij, hoewel ze het thuis ook “wel chill” vonden.

Al met al kijken we terug op een rare, bijzondere periode en ben ik wel heel benieuwd of de kleinkinderen hierover terug gaan lezen in de geschiedenisboeken!

 ♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Comments are closed.