Wat hebben we geluk met het weer! De eerste zomerse dagen zijn al achter de rug en het is nog maar half juni! Ook in april en mei hadden we prachtige dagen en daardoor begon ik in april dus ook alweer met het opknappen van onze achtertuin. Je kent het wel, nieuwe bloemetjes erin en het gras netjes gemaaid. Onze zithoek met loungebank werd weer afgestoft en de kussens werden naar buiten gehaald. En natuurlijk diezelfde avond weer naar binnen gehaald, want het weer is nogal wisselvallig hier.

Elke dag alle kussens van de loungeset naar buiten en binnen sjouwen is best een gedoe. Wij hebben namelijk een grote loungeset, die bestaat uit in totaal 14 kussens. En niet de lichtste kussens, kun je gerust zeggen. Onze loungebank staat niet onder een overkapping en dat zorgt er dus voor dat de kussens dagelijks weer terug naar binnen moeten. Ik ben eens gaan kijken naar mogelijke oplossingen, en die zijn er gelukkig!

Een veranda

De makkelijkste oplossing is een veranda. Wij zouden zonder problemen een veranda kunnen plaatsen. Een veranda is hetzelfde als een terrasoverkapping. Een aluminium terrasoverkapping zorgt ervoor dat, wanneer het regent, het terras niet nat wordt. Ideaal natuurlijk om daar onder andere onze loungeset onder te plaatsen, maar ook onze hangmat met standaard zou daar een perfect plekje kunnen krijgen. Ik heb bij vrienden van ons gemerkt dat een veranda ook wat langer warmte vasthoudt. Wij kunnen bij hen veel langer aangenaam buiten zitten dan bij ons in de achtertuin. Dat is ook mooi meegenomen dus. En je kunt natuurlijk altijd een heater onder een veranda plaatsen, mocht je vaak tot laat buiten willen zitten in de zomer of natuurlijk in de herfst/winter. 

Van veranda naar tuinkamer

Een andere mooie optie is een tuinkamer. Een tuinkamer is eigenlijk een veranda die je uitbreidt met zijwanden en voorwanden. Een tuinkamer is dus aan alle zijkanten dicht. Je maakt de zijwanden dicht door bijvoorbeeld een glazen schuifwand of een kozijn met een schuifdeur. Tuinkamers zijn natuurlijk ideaal: je bent beschermd tegen alle weersinvloeden, waardoor het altijd genieten is om in je tuin te zitten, ondanks het seizoen. Mijn vader heeft thuis een tuinkamer en ik kan je zeggen: het is ideaal! Het is een heerlijke plek om te zitten in de lente en herfst wanneer het buiten nog niet zo warm is. En in de winter zet hij de heater aan en is het ook een erg fijn plekje. Op de warmste dagen in de zomer wordt het wel behoorlijk warm in de tuinkamer, maar dat is natuurlijk niet te voorkomen, aangezien dan zelfs je huis warmer wordt. Dus, één van deze twee opties lijkt mij wel ideaal voor in onze achtertuin. Het idee dat je de zithoek buiten gewoon lekker de hele zomer kunt laten zoals hij is, vind ik wel een erg fijn idee. En dan kun je natuurlijk ook je zithoek echt leuk aankleden met bijvoorbeeld een kleed. 

Heb jij een veranda of tuinkamer thuis? ♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.