Steeds meer mensen kopen online een nieuwe telefoon, zonder naar de telefoonwinkel te gaan. Want zo moeilijk is dat toch niet? Toch kan een nieuwe telefoon een flinke miskoop zijn als je niet goed oplet. Dit zijn bijvoorbeeld 7 dingen waar je op moet letten als je kinderen hebt en je bent toe aan een nieuwe telefoon.

1.Is hij waterdicht?

Geloof me: als je kinderen hebt wil je ook een waterdichte telefoon. Er gebeuren nu eenmaal ongelukjes. Een beker drinken die omgaat. Of een telefoon die gaat ‘zwemmen’ in de wc-pot. Dat soort ongelukjes. En daarom let je er bij je nieuwe telefoon allereerst op dat deze goed waterdicht is. Nieuwe modellen zijn dat meestal wel, maar check het altijd nog even. Bij Apple zijn alle modellen vanaf de iPhone 7 volledig waterdicht.

2. Bepaal je budget

Je komt al snel in de verleiding om meer uit te geven dan je van plan was. En dus is het goed om van tevoren een budget te bepalen. Wil je bijvoorbeeld een mooie iPhone kopen? Dan kun je de iPhone SE kopen. Dit is een nieuw model dat werkt met dezelfde processor als de iPhone 11 en iPhone 11 Max. De telefoon heeft bijna dezelfde eigenschappen, maar is een heel stuk goedkoper. De iPhone SE is een telefoon die technisch sterk in elkaar zit, maar toch betaalbaar is voor mensen met een wat kleiner budget.

3. Betrouwbaarheid

Let op de betrouwbaarheid van de telefoon. Van elke telefoon kun je de specificaties opzoeken. Ga voor een model met goede hardware, waarmee je vrijwel overal bereik hebt. Je bereik is afhankelijk van de chips in je telefoon en natuurlijk van je provider. De iPhone SE heeft bijvoorbeeld een prima bereik, maar als je een slechte provider hebt kun je nog steeds ‘gaten’ in het netwerk hebben. Het best kies je dus een combinatie die zorgt dat je overal kunt bellen en vrijwel overal toegang hebt tot internet.

Nieuwe telefoon kopen? 7 tips als je kinderen hebt!

4. Degelijkheid van het model

Steeds meer telefoons hebben een scherm dan om de hoeken van het model heen is gebogen. Dat ziet er prachtig uit, maar het maakt de telefoon ook kwetsbaarder. En aangezien je telefoon sneller zal vallen als je kinderen hebt, kun je beter gaan voor een model waarvan het scherm niet over de hoeken heen zit. Ga voor een robuust model dat tegen een stootje kan.

5. Koop een telefoon met bescherming

Als je een telefoon koopt kun je er allerlei items bij bestellen. Twee dingen zijn een absolute must als je moeder bent: een screenprotector en een case. De screenprotector beschermt het scherm bij vallen of krassen. Een case is een must omdat die de randen en hoeken van je telefoon goed beschermd. Welke case je kiest hangt af van je eigen voorkeur: er zijn allerlei soorten en maten te vinden.

6. Goede camera

Natuurlijk wil je alle hoogtepunten van je kind vastleggen. En wat is het dan vervelend als je telefoon een slechte camera blijkt te hebben! Let bij de camera goed op het aantal pixels: hoe hoger hoe beter. Veel camera’s hebben extra eigenschappen, zoals het maken van goede foto’s en films als de telefoon bewogen wordt. Met een goede camera kun je ook allerlei leuke camera-spellen doen met je kids en familie!

7. Telefoonverzekering

Een nieuwe smartphone wordt niet gratis weggegeven. En dus is een telefoonverzekering wel handig. Deze geldt meestal 2 jaar, maar er zijn ook langere looptijden mogelijk. Als de telefoon dan binnen de looptijd kapot gaat, wordt het toestel gratis gerepareerd of je krijgt gratis een nieuwe. En met kinderen in de buurt is dat best handig!

Een nieuwe telefoon kopen is iets waar je vooraf goed over wilt nadenken. Omdat het best duur is, wil je natuurlijk geen miskoop riskeren. Als je op deze 7 zaken let, ben je in ieder geval als moeder goed voorbereid. Zo heb je een telefoon waar weinig mee mis kan gaan. En gaat het toch nog mis, dan zorgt de verzekering dat je niet extra kosten hebt.

logo fulltimemama


♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.