In Korea wordt gekookt met verse, simpele ingrediënten. Ze geven veel smaak aan het gerecht. Een groot voordeel is dat je vaak zelf je maaltijd kunt samenstellen. Er komen kommetjes met kleine gerechtjes neergezet, waarmee je zelf kunt kiezen wat je lekker vindt. Dat geldt ook voor deze wraps, die je pas op je bord helemaal klaarmaakt en belegt. Het originele recept van HelloFresh bevat biefstukreepjes, die wij hebben vervangen voor kipfilet.

Ingrediënten – 4 personen

  • 400 gram kipfilet
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 sjalotje
  • 4 cm verse gember
  • 60 m sojasaus
  • 6 el wittewijnazijn
  • 4-5 tl suiker
  • 1 rode lombok peper
  • 1 komkommer
  • 1 doosje verse koriander (15 gr)
  • 1 limoen
  • 8 stuks tortilla wraps groot
  • 250 gr fijngesneden witte kool of ijsbergsla

Recept: Koreaanse wraps met kip en verse groenten

Bereidingswijze (bereidingstijd ong. 25-30 minuten)

Hak de knoflook zo fijn mogelijk. Schil de gember en rasp deze of snijd hem zo fijn mogelijk. Maak de peper schoon en snijd deze ook fijn.

Meng in een kom de peper, knoflook, gember, sojasaus en olijfolie. Snijd de kipfilet in reepjes of blokjes en roer deze door het mengsel. Laat rustig een kwartier marineren.

Snijd de komkommer in dunne linten of plakjes. Meng in een kom de wittewijnazijn met de suiker en de komkommer. Proef even en breng op smaak met wat zout. Is de smaak te zuur? Voeg wat suiker toe. Is hij te zoet, voeg dan nog wat wittewijnazijn toe. Zet in de koelkast tot gebruik.

Hak de koriander grof en snijd de limoen in parten. Verwarm de tortillawraps zoals aangegeven op de verpakking.

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipstukjes helemaal gaar en bruin in ongeveer 8-10 minuten.

Serveer de warme wraps op een verwarmd bord. Doe de kool of sla in een kom. serveer met de komkommer, kipreepjes, stukken limoen en koriander. Laat de eters zelf hun wrap samenstellen:

  • Begin met een wrap
  • Verdeel er ruimschoots kool of sla overheen
  • Verdeel er warme kipreepjes overheen
  • Doe er wat komkommer overheen voor een frisse bite
  • Knijp wat limoensap over de wrap
  • Bestrooi met koriander
  • Rol de wrap op

Zijn er gasten die bepaalde ingrediënten niet lekker vinden, dan kunnen ze zelf kiezen om deze achterwege te laten. Een groot voordeel van Koreaanse wraps is dat ook kieskeurige eters op deze manier zelf hun wrap kunnen samenstellen. De wraps zijn tamelijk gezond en natuurlijk ook gewoon heel erg lekker. Eet smakelijk!



♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.