Door Ineke – Vaderdag komt eraan! En dat is voor veel kinderen heel spannend! Op school en op het kinderdagverblijf wordt er al druk geknutseld, mama gaat alvast met de kinderen naar de winkel om een leuk cadeau te kopen. Maar het is net zo leuk om thuis samen iets moois te knutselen, waar papa nog lang naar kan kijken en jaren kan bewaren. Maar wat is nu echt leuk om te knutselen? En wat heb je ervoor nodig? Welke Vaderdag knutsels kun je mooi lang bewaren en zijn het echt waard om jaren later nog op terug te kijken?

Een unieke stropdas

Het is natuurlijk heel erg leuk als papa iedereen kan laten zien wat hij gekregen heeft voor Vaderdag. Daarom is een stropdas knutselen zo’n leuk idee. Je kunt een mooi kleurtje kiezen en het met van allerlei dingen versieren. Wat heb je nodig? – Wit of gekleurd (stevig) papier om de stropdas van te knippen – Touw of lint om de stropdas om de nek te kunnen hangen – spullen om de stropdas te versieren (denk aan glitterlijm, stickers en dergelijke) Denk eraan welke kleuren papa mooi vindt en maak het een echt cadeau van jou persoonlijk. Stickers van Paw Patrol of van Disney prinsessen? Doen! Zo ziet papa goed dat hij deze stropdas van jou heeft gekregen. Mama, help je mee?

…maar het is wat anders om een papa te zijn!

Knutsels hoeven niet heel veel tijd te kosten en hoeven helemaal niet veel materiaal te kosten. Het is ook ontroerend voor papa om een fotolijstje (zelf gemaakt van karton bijvoorbeeld) te krijgen met een mooie foto van zijn spruit en op de rand van het lijstje de mooie tekst: ‘Iedereen kan vader worden, maar het is wat anders om een papa te zijn!’

Natuurlijk kun je het lijstje nog mooi versieren en inkleuren, misschien met verf of vetkrijt. Dit soort lijstjes zijn ook kant en klaar te koop, maar hoeveel leuker is het om het zelf te maken, zodat het helemaal is zoals jij het mooi vindt? Daar zal papa trots op zijn!

Een kei van een vader!

Op school worden er vaak mooie platen gemaakt met verfhandjes erop, of voetjes die in de verf zijn gedoopt, om ermee op papier te stempelen. Heel lief! Maar dan is het niet leuk om het thuis nog eens dunnetjes over te doen en twee keer hetzelfde te geven.

Dit volgende knutselwerkje is een hele simpele en hele lieve. Wat je nodig hebt is een grote (het liefst een witte) gladde kei. Laat mama helpen met het schrijven (dit kan ook met een dun verfkwastje) van de woorden: ‘Je bent een kei van een vader’ en versier de rest van de kei met mooie kleurtjes verf. Stipjes, hartjes en sterretjes om het geheel af te maken. Hoe stoer is dit om te krijgen? Super stoer! Gegarandeerd dat papa er reuze blij mee is!

Lees deze blog voor nog meer tips voor een vaderdagcadeau.

Wat maken de kinderen bij jullie op school voor Vaderdag? En wat kopen en knutselen jullie zelf voor hem? Gaan jullie ‘all out’ of houd je het simpel?


Lees ook: Nog meer knutselen voor papa♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.