De zwembaden gaan langzaam allemaal weer open. Helaas moet je vaak reserveren en zijn de faciliteiten, zoals wc, niet open. En met mooi weer wil je toch liever naar buiten? Ik heb de leukste plekjes voor je opgezocht. Lekker buiten zwemmen in de natuur.

Noord Aa speelvijver (Zoetermeer)

Zwemmen met kinderen is hier erg fijn omdat het lang ondiep blijft. Verder is er een heerlijk zandstrand waar je jouw handdoek neer kan leggen. Het stuk waar je mag zwemmen is afgebakend van de rest, zodat je zeker weet dat je veilig kan zwemmen. Ook heeft dit gebied naast ligweides ook nog stukken met vaste barbecueplekken. Erg fijn als je er een dagje uit van wil maken. Naast zwemmen kan je hier ook verschillende watersporten beoefenen. En er zijn restaurantjes om je honger te stillen. Genoeg te doen en te beleven.

Recreatieplas het Wed (Overveen)

Een maand geleden kwam ik hier per toeval achter. We wilden een mooie wandeling maken en kwamen onverwachts langs deze plas. Een ontzettend mooi gebied met genoeg plek om lekker te liggen. En het uitzicht is fantastisch. Het ligt namelijk tussen de duinen in, dus overal waar je kijkt is natuur. Er is een stuk afgezet waar je lekker kan zwemmen en het nog “ondiep” genoeg is. Verder zijn er genoeg bomen langs de kant waar je schaduw kan vinden. Bij de parkeerplaats is een restaurant, dus mocht je trek krijgen dan moet je even terug lopen. Op het strand zelf kunnen de kinderen heerlijk spelen. Het is ook goed om te weten dat er toiletblokken aanwezig zijn.

Het Eiland van Maurik (Maurik)

Zand en gras. Een ideale combinatie. Zeker voor mensen die er niet van houden als er overal zand in komt, zoals mijn man. Op de website staat dat het een waterparadijs is voor jong en oud! Ook las ik dat ze regelmatig activiteiten organiseren, dus hou de website goed in de gaten. En je kan verschillende watersporten beoefenen. Genoeg te doen voor jong en oud. De natuur en de plas zijn al erg mooi en als je dan ook nog lekker kan zwemmen… Dit stukje natuur is echt een aanrader.

Speelvijver Spokeplas (Noordwolde)

Midden in het bos ligt deze speelvijver. In deze vijver kan je niet alleen zwemmen, maar ook klimmen. Er staan verschillende klimtoestellen in het water waar je lekker in kan uitleven. Vooral voor de kinderen erg leuk. Daarnaast zijn er genoeg schaduwplekken te vinden. En kun je kiezen om op het gras te liggen of in het zand. Geen zin om te zwemmen of even wat anders doen? Het bos schijnt ook erg mooi te zijn.

Natuurbad de zandpol (Veenoord)

Een van de schoonste plassen schrijven ze op hun website. Gratis entree en gratis parkeren klinkt al heel mooi, maar als je de foto’s bekijkt wordt het alleen nog maar mooier. Het ziet er allemaal mooi verzorgd uit. Vele vrijwilligers zorgen ervoor dat dit een plek is om te genieten en doordat de plas op een natuurbron ligt, hebben algen geen schijn van kans. Naast het zwemmen is er een speeltuintje voor de kinderen en een restaurant om je honger te stillen. Maar ook toiletten, kleedkamers en een douche is daar te vinden. Een zwembad in de natuur… mooier kan toch niet? Hou de website in de gaten, want ze organiseren regelmatig leuke dingen.

De zwembaden gaan langzaam allemaal weer open. Helaas moet je reserveren en wil je liever buiten zwemmen. Lees: 5x plekken om te zwemmen in de natuur.♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.