Door Joyce – In mijn kast staat een heel pak met plastic rietjes, maar erg goed voor het milieu is dat niet. Ik heb wel eens van die papieren rietjes geprobeerd, maar die zijn na één keer drinken helemaal kapot aan de bovenkant. Dus ging ik op zoek naar het ideale rietje.

Plastic rietjes

Vroeger kreeg je in het restaurant altijd plastic rietjes, maar steeds vaker horen we dat dit slecht is voor het milieu. Ik heb gelezen dat het wel 200 jaar duurt voordat het in kleine stukjes is en om bijzondere redenen verdwijnen die stukjes nooit. Denk maar aan de plastic soep in de zee. Er komt steeds meer plastic bij. En dat moet anders! In restaurants krijg je nu een rietje van papier, dus wilde ik thuis ook af van die plastic rietjes! Op zoek naar die duurzame rietjes.

Verschillende soorten rietjes

Als je gaat Googlen kom je veel verschillende duurzame rietjes tegen. Rietjes van karton, plastic, siliconen rietjes, rietjes van rietstengels, bamboe rietjes, glazen rietjes, rietjes van staal. En zo kan ik nog even doorgaan. Allemaal met hun eigen prijs. De rietjes van karton zijn maar voor eenmalig gebruiken, terwijl je de andere rietjes schoon kan maken. Maar wat is nou handig en vooral fijn voor de kinderen? Ik ging op onderzoek uit. Op zoek naar het ideale rietje!

Schoon houden van de rietjes

Het enige nadeel van al die rietjes die je kunt hergebruiken, is het schoonmaken. Vaak blijven er van die vieze zwarte dingetjes tussen zitten. Nu zijn er wel van die raggers die je er door heen kan halen, maar laat ik dat nou net te vaak vergeten. Tja, ik weet het. En dan is zo’n rietje weer vies en moet ik op zoek naar de ragger, want die heb ik natuurlijk weer verstopt op een plek waar ik hem niet gelijk vinden kan. Ook bijten mijn kinderen op hun rietjes en de rietjes van hard plastic weten ze altijd kapot te krijgen. Vooral die rietjes die standaard bij zo’n beker worden geleverd. Aan de bovenkant weten mijn kinderen ze altijd kapot te krijgen.

Rietjes van siliconen

Nu zag ik rietjes van siliconen voorbij komen. Lekker buigzaam en moeilijk voor mijn kinderen om kapot te krijgen. Maar de meeste rietjes moet je ook met zo’n ragger schoonmaken. Niet heel handig voor mij. Maar toen zag ik dat de zogeheten siliconen Slurpy rietjes (kijk op siliconenrietjes.nl) een opening bevatten! Die rietjes zijn zo ontworpen dat je ze open kan trekken en dus makkelijk aan de binnenkant schoon kan maken. Ideaal…voor mij! En het fijne is, ze kunnen in de vaatwasser! Daarbij zijn ze lekker buigzaam, dus makkelijk overal in te stoppen en weg te stoppen.

Mijn ideale rietje

Ik denk dat iedereen voor zichzelf een ideaal rietje heeft en dat je dit zelf moet ontdekken. Ik en mijn kinderen zijn erg bij met de Slurpy rietjes. De redenen? Ze zijn herbruikbaar, kunnen in de vaatwasser, makkelijk schoon te maken door het “ritsje”, vrij van schadelijke stoffen, makkelijk op te bergen doordat de buigzaam zijn en mijn kinderen bijten ze niet kapot! Heb jij ook rietjes waarvan jij blij wordt? Laat het mij weten!♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.