Is het hoog tijd om de slaapkamer van je kleuter een upgrade te geven? In dit artikel vind je tips voor het overstappen van een peuterkamer naar een kinderkamer.

Waarschijnlijk gaat het wel een klein beetje met pijn in je hart, want die peuterkamer ziet er waarschijnlijk super schattig uit. Maar op een bepaald moment is het echt tijd om je peuter een echte kinderkamer te geven. Lees verder voor handige kinderkamer inspiratie!

Is het hoog tijd om de slaapkamer van je kleuter een upgrade te geven? In dit artikel vind je tips voor het overstappen van een peuterkamer naar een kinderkamer.

Peuterbed eruit, eenpersoonsbed erin

Om te beginnen is het natuurlijk hoog tijd om het peuterbedje te vervangen door een groot bed. Een eenpersoonsbed waar je kind als het goed is de komende tien jaar minimaal mee vooruit kan. Houd dit in je achterhoofd bij het aanschaffen van het bed, maar ook bij het aanschaffen van het matras.
Wat betreft het bed zou ik aanraden om te kiezen voor een redelijk neutraal bed. Het nadeel van bijvoorbeeld een auto-bed (een bed in de vorm van een auto) is dat je echt weer met een tijdelijk bed zit, dat je over een paar jaar moet vervangen omdat je kind het niet meer stoer vindt. Houd het bed dus neutraal en zorg met bijvoorbeeld het beddengoed dat het perfect past bij de leeftijd van je kind.
Ook de keuze van het matras is een belangrijke keuze. Goed om te weten is dat je voor een eenpersoonsbed een maat matras 90×200 nodig hebt. Bedenk vooraf goed of je wil dat dit matras tot de pubertijd mee gaat, of korter. Zelf kozen wij voor een goedkoper matras toen onze kleuter overging op een eenpersoonsbed, in verband met de zindelijkheid ’s nachts. Na twee jaar op dit matras slapen, kochten we een nieuw, goed matras dat met gemak tot en met de pubertijd mee kan.

Functionele meubels

Je kunt de kinderslaapkamer functioneel inrichten, met name wanneer de slaapkamer van je zoon of dochter geen hele grote ruimte is. Denk bijvoorbeeld aan een bankje in de kamer, dat tegelijkertijd dient als opslagruimte. Of een lage tafel met lades voor kleding en waar je op de bovenkant een houten trein of een autobaan kunt plaatsen.
Zelf vind ik de bedden met een lade eronder echt een uitvinding. Zo gebruik je de nutteloze ruimte onder een bed op de meest ideale manier.
Met een halfhoogslaper heb je zelfs nog meer ruimte onder het bed. Bedenk je alleen wel hoe lang dit bed mee zal gaan: vind je kind dit op zijn achtste bijvoorbeeld nog steeds leuk?

Veiligheid voorop

Een ander belangrijk punt waar je áltijd rekening mee moet houden, is de veiligheid van de kamer. Zorg om te beginnen ervoor dat een hoge kledingkast vastgemaakt wordt aan de muur. Kleine kinderen overzien de gevaren niet van een kastdeur iets te hard opentrekken.
Natuurhouten meubels zijn prachtig, maar zorg ervoor dat ze geschuurd zijn, zodat je kind geen splinters kan krijgen.
Denk ook aan accessoires op een plank, stopcontacten die je voorziet van een kinderbeveiliging en scherpe hoeken van meubels.

Hopelijk kun je met deze tips vooruit in de transformatie van peuterkamer naar kinderkamer!♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.