Sinds een tijdje ben ik mij gaan verdiepen in zeemeermin zwemmen. Waarom? Mijn jongste nichtje doet het en haar ogen lichten helemaal op wanneer ze erover praat. Maar wat maakt zeemeermin zwemmen nou zo bijzonder en wat houdt het in? In mijn blog vertel ik je alle in en outs over zeemeermin zwemmen.

Ariël de kleine zeermeermin

Wie kent haar niet? Prinses Ariël, de kleine zeemeermin. Ik heb die film zo vaak gezien dat ik sommige stukjes gewoon mee kan praten. En dan die liedjes. De films van Disney zijn zo gemaakt dat ook de kinderen van nu het verhaal geweldig vinden. Zou dit dan hun inspiratie bron zijn? Zwemmen zoals de kleine zeemeermin? Zou kunnen, maar op YouTube staan ook een heleboel zeemeermin filmpjes. Ook H2O is een serie over drie meiden die veranderen in een zeemeermin. En zo zijn er nog veel meer series en films te vinden.

Mijn zeemeermin staart is de mooiste

Het geweldige aan zeemeermin zwemmen is het feit dat je zo’n geweldige staart aan mag. Je kan het zo gek maken als je zelf wil. Met alle kleuren van de regenboog, glitters, neon kleuren. Alles kan en alles mag. En dan die vin. Geen stomme zwarte flippers, maar een mooie vin. Had ik dit maar toen ik klein was. Zeker weten dat ik dit had gedaan. Je kan hem zelf aanschaffen, wanneer je zeker weet dat jouw dochter hem vaak gaat gebruiken. Maar ik weet ook dat zwembaden er vaak een te leen hebben. Een zeemeerminstaart kost ongeveer tussen de €35 en €70 euro. De meiden waarvan ik weet dat zij er zelf eentje hebben, vinden hun eigen staart echt wel de mooiste van allemaal!

Maar wat is zeemeermin zwemmen?

De hype is overgewaaid vanuit Amerika. Ze willen kinderen laten ervaren hoe het is om als een zeemeermin onder water te zwemmen. Voor het zwemmen heb je een staart nodig die om je benen gaat en een ‘monofin’: Hier gaan je voeten in. Voordat je mee mag doen met de zwemlessen moet je in het bezit zijn van een B-diploma. Het is daarom aan te raden om eerst een paar lessen te volgen om de juiste techniek onder de knie te krijgen. Gelukkig zijn er heel veel zwembaden die het aanbieden! Maar terug naar de uitleg… Tijdens de les leren ze hoe je je lichaam moet gebruiken om vooruit te komen. Bijvoorbeeld wat de beste manier is om je staart te gebruiken en ze leren je ademhalingsoefeningen om lang onder water te kunnen blijven. De lessen die ik heb gezien, zien er leuk en speels uit. Je ziet de meiden genieten en dat is waar het om gaat!

Echte wedstrijden

Tijdens mijn zoektocht stuitte ik op een heuse zeemeermin zwemmen wedstrijd. Hoe geweldig is dat? De meiden, want ja, ik zag alleen meiden, konden prijzen winnen. De zeemeermin die het snelste door het water kon gaan, de zeemeermin die het mooiste aangekleed was en het meisje dat het sierlijkste door het water ging. Super leuk! Die meiden haalden alles aan uit de kast, want niet alleen hadden ze een geweldige staart: ook de rest van het lichaam was helemaal mee “verkleed”. Mooie haren, make-up en topjes. Geweldig toch?

Niet alleen zwemlessen, maar ook feestjes

En toen ik mij er verder in ging verdiepen zag ik ook dat er hele zeemeerminfeestje worden georganiseerd. Super leuk uitje voor een partijtje. En origineel! Houdt jouw dochter ook van zeemeerminnen en heeft ze haar B-diploma? Dan zou ik dit echt even uitzoeken. Ik weet zeker dat ze het helemaal geweldig gaat vinden!!

Zeemeermin zwemmen: De ultieme droom voor meisjes


Uitgelichte foto via Shutterstock♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.