Door Naomi – Leuke uitjes bedenken met kinderen is soms best lastig, altijd maar dat zoeken naar leuke activiteiten. Soms levert het niets op en blijf je gewoon maar thuis. Dat kan natuurlijk ook anders! Overal is wel natuur te vinden toch? Of het nu warm is of koud, het bos is altijd een goed idee. 

Met je regenlaarzen stampen in de plassen of springen over de takken, er is genoeg te doen!
Een wandeling door het bos is heerlijk, frisse lucht, lekker even uitrazen en met de kinderen. Maar wat als ik je vertel dat ik 9 leuke spelletjes weet voor in het bos? Lees snel met me mee!

1. Bouw een hutje

Zoek zoveel mogelijk takjes en maak er een hutje van, wie heeft er als eerste de hut gemaakt?
Dit hoeft natuurlijk geen mega kasteel te zijn! Hier is het slepen met takken altijd al een hit, vaak is er al een deel van een hut te vinden ergens dus wij zijn niet de enige die aan de slag gaan hiermee. Hebben jullie dit al eens gedaan?

2. Verzamel 5 verschillende dingen

Dit kunnen random dingen zijn of je kiest voor een thema. Bijvoorbeeld 5 bladeren, bloemen of nootjes.
Spreek dit van te voren af. Geef een bakje of tasje mee waarin ze dit kunnen verzamelen. Je zult zien dat ze gericht op zoek gaan naar de spulletjes en dat je onderweg meer tegenkomt dan je verwacht! Zo merk ik dat wij met een boswandeling vaak langs dingen lopen die wij tijdens zo’n speurtocht wel echt zien.

3. Zoek de hoogste bomen

Elk bos heeft bomen natuurlijk, dus dit spel kun je altijd spelen. Natuurlijk is het niet precies op te meten, maar doe maar eens een goede gok. Welke boom is het hoogst? Vind je er een die hoger is of zijn ze allemaal kleiner? Vind jij de koning van het bos? Pas op dat je niet teveel omhoog kijkt hè, straks struikel je!

4. Verstoppertje (op z’n kop)

Nog zo’n voordeel van al die bomen, je kunt je er prima verstoppen! Achter de bomen, maar natuurlijk ook in de bomen. Ben je met een groepje, dan heb ik een leuke variant op dit ouderwetse spelletje. Verstoppertje op z’n kop. Nu is er niet 1 zoeker, maar juist 1 die zich verstopt. De rest gaat allemaal op zoek naar degene die zich verstopt heeft. Als je degene vindt ga je er stilletjes bij zitten. Net zolang tot de hele groep bij elkaar is! Wie o wie is de laatste?

5. Wat is er weg?

Voor dit spelletje kun je voorwerpen meenemen vanuit huis, maar je kunt ze natuurlijk ook eerst zoeken ter plekke. Kies voor 5 voorwerpen. Leg ze op de grond en laat de kinderen ze even bestuderen. Laat ze hun ogen dichtdoen en haal snel 1 voorwerp weg. Zodra ze hun ogen open doen mogen ze raden welk voorwerp jij hebt weggehaald. Je kunt er altijd nog extra voorwerpen aan toevoegen als het te makkelijk is.
Goed te combineren met spel nummer 2.

6. Parcours

Hier zijn ze dol op parcours. Ren eerst een stukje rechtdoor, dan bij de 4e boom maak je een draai, verderop spring je over 3 takken heen en op de terugweg mag je maar op 1 been hinkelen. Natuurlijk moet je dit ter plekke volledig aanpassen, want het is maar net hoe de omgeving eruit ziet. Heb je veel takken, laat ze er dan overheen springen of proberen te balanceren. In elk bos is wel een leuke route te vinden. Laat je kinderen vooral meedenken hierin, die zijn vaak nog creatiever.

7. Beweeg als een boom

Herken je nog die gymlessen van vroeger? Ik hoor de juf het nog zeggen: Ga stevig staan op de grond, doe je ogen dicht en je armen wijd. Beweeg mee op de wind als een boom. Hoe waait de wind door de takken heen, sta je stevig genoeg op de grond?
Als het herfst wordt vallen de bladeren van de bomen, laat met je handen zien hoe de blaadjes omlaag dwarrelen. Oh nee, daar komt de houthakker, hij hakt de boom om en plof! Zo valt de boom om, hoe zacht is jouw landing op de bladeren?!

8. Letters maken

Zorg voor genoeg takjes en probeer letters te maken met de takken. Hoeveel letters kun jij maken? Is het ook mogelijk om woorden te maken of moet je dan nog op zoek naar meer takjes?

9. Gooien maar

Jeux de boules, ken je dat spel? Dit is een variant speciaal voor in het bos. Ga voor dit spel op zoek naar dennenappels. Teken een paar meter verderop een cirkel. Zorg ervoor dat iedereen een dennenappel heeft en gooi deze om en om richting de cirkel. Degene die het dichtste bij de cirkel gooit heeft gewonnen Natuurlijk kun je de cirkel altijd nog verplaatsen of iets groter/ kleiner maken indien nodig. Dit zal even uitproberen zijn. Gelukkig is er in het bos genoeg ruimte voor!

Geef je een kinderfeestje in een bos en zoek je leuke bos spelletjes? Hier vind je 9 leuke bos spelletjes voor kinderen van alle leeftijden!
♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.