Hoera, de kleine is geboren! Dat wil je natuurlijk vieren met al je vrienden en familieleden. Je wilt maar wat graag je baby showen en horen hoe prachtig hij of zij is. En omdat je geen zin in bezoekjes aan je bed hebt, heb je gekozen voor een kraamborrel. Maar hoe pak je dat nu aan? Wat heb je nodig en wat zijn dingen die je niet moet vergeten? Lees maar mee!

Waar ga je het houden?

Sowieso is het handig om te bepalen waar je de borrel wilt houden. Thuis? Of in een zaaltje? Je hebt namelijk vast een budget in gedachten en je moet wel weten of een zaaltje daarin past qua kosten. Want je hebt niet alleen de kosten van het zaaltje, maar ook de versiering, bekertjes en bordjes, drankjes en hapjes. Taart of koekjes, snoepjes en misschien ook kleine bedankjes voor de gasten. Als je alles uitrekent, kom je dan uit op ‘groen’ voor het zaaltje of kun je het beter thuis houden en een partytent in de tuin zetten voor de gasten?

Uitnodigingen

Je wilt natuurlijk wel dat je gasten, iedereen die je uitnodigt, komen. Je kunt heel makkelijk online uitnodigingen maken, op een website of gewoon met een photoshop programma. Je kunt ze digitaal versturen (lekker goedkoop via whatsapp) of printen en op de ouderwetse manier op de post doen. Want zeg nou zelf: het blijft toch leuk om zulke post te ontvangen?

Taarten, cake of koek?

Bedenk wat je wilt. Ga je taarten bestellen of zelf maken? En als je zo creatief bezig gaat: hoeveel tijd gaat het kosten? Kun je dat allemaal, nu je een baby hebt die jouw aandacht veel nodig heeft? Of ga je lekker simpel voor cake met slagroom en muisjes? Koop je koeken? Heb je een thema voor het feest? 

Versieringen

De ruimte waar je het feest gaat houden, moet er feestelijk uitzien. Bij winkels zoals Big Bazaar, Action of Xenos bijvoorbeeld, kun je heel leuke en goedkope versieringen vinden. Van grote luxe ballonnen tot vlaggetjes en confetti: ga lekker los en maak er een knalfeest van!

Bedankjes

Vooral voor kinderen die op het feest komen, is het leuk om bedankjes te maken. Een leuk klein tasje met wat snoep erin bijvoorbeeld. Ook dat is goedkoop te vinden bij Action. Een lolly, of wat snoepgoed in roze of blauw. 

Heb jij een kraamborrel gehouden of ben jij meer fan van kraambezoek aan bed? Hoe zou jij je kraamborrel organiseren en waar zou je je inspiratie vandaan halen?♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.