Ben je op zoek naar mooie verlichting in de kinderkamer? Dan ontdek je al snel dat er heel veel keus is. Je hebt de keus uit tientallen lichtbronnen, van een ouderwetse gloeilamp-look tot een moderne ledlamp. Daarnaast heb je keus uit honderden of zelfs duizenden verschillende armaturen voor de kinderkamer. Wat is nu de perfecte verlichting? Zó vind je jouw verlichting!

1.        Kies je lichtbron

Hoe de lamp eruitziet in de kinderkamer is eigenlijk alleen belangrijk vanuit esthetisch oogpunt. Maar vanuit praktisch oogpunt begin je met het kiezen van de lichtbron. Tegenwoordig is het eigenlijk een standaard keuze om te gaan voor led verlichting. Dit is goedkoop, zuinig en efficiënt. Ga voor een lichtbron die warm-wit of zelfs geel licht geeft. Een te kille tint wit is niet alleen ongezellig, maar kan ook het slaappatroon verstoren.

5 tips voor de perfecte verlichting in de kinderkamer

2. Ga voor dimbaar licht

Je hebt lang niet altijd fel licht nodig in de kinderkamer. Het is daarom prettig om een lamp met dimmer te hebben. Je kunt het licht dan aanpassen aan wat je nodig hebt op dat moment. Bij het aankleden is fel licht bijvoorbeeld prettig, terwijl het licht een stuk minder fel mag zijn als je je kind naar bed brengt.

3. Kies een mooie armatuur

Je hebt je lichtbron en je hebt gekozen of je een dimbare lamp wilt of niet. Nu is het tijd om te gaan zoeken naar een armatuur. Je vindt in lampenwinkels meestal een vrij bescheiden assortiment lampen voor kinderen. Het is daarom raadzaam om ook eens lekker op internet te gaan snuffelen. Als je kind al wat groter is, kan hij meehelpen bij het kiezen van de perfecte lamp voor de kinderkamer.

4. Meerdere lampen

De meeste kinderkamers hebben meer dan één lamp. Veel kinderen vinden een nachtlampje bijvoorbeeld prettig. Ook kan een bedlampje handig zijn als je kind wat groter wordt. Is je kind nog klein, dan kan het fijn zijn om een speciale lamp boven de commode te plaatsen, zodat je daar goed licht hebt bij het verschonen. Er zijn dus allerlei verschillende soorten lampen die je kunt combineren in de kinderkamer.

5. Aangepast op de leeftijd

De verlichting in de kinderkamer wordt vaak een beetje vergeten. Die schattige babylamp hangt er nog steeds terwijl je kind al bijna een tiener is. Herkenbaar? Controleer elk jaar of de verlichting in de kinderkamer nog past bij de leeftijd van je kind. Ga je van peuterkamer naar kinderkamer? Dan is het sowieso tijd om de armaturen te vervangen, want je kind krijgt heel andere voorkeuren.

De perfecte verlichting in de kinderkamer vinden is best een uitdaging. Toch is er keus genoeg, dus je vindt vanzelf wel verlichting die je mooi vindt. Is je kind groot genoeg, dan kan hij helpen bij het kiezen van een mooie lamp. Als je dan ook rekening houdt met de praktische aspecten, komt het helemaal goed met de verlichting in de kamer van jouw kind.♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.