Het verwijderen van lichaamshaar is een handeling die al jaren door vrouwen wordt uitgevoerd om te voldoen aan een schoonheidsideaal. Zo was het bijvoorbeeld in het oude Egypte al een trend om lichaamshaar af te scheren en daarmee rijkdom uit te stralen.

Door de eeuwen heen zijn er verschillende methodes ontwikkeld waarmee haren verwijderd kunnen worden. Een van de meest bekende en populaire ontharingsmethodes is het scheren, en de moderne vrouw gebruikt hiervoor natuurlijk een ladyshave!

De Ladyshave: Een onmisbaar apparaat voor iedere moderne vrouw!

Een handige scheermethode

Een ladyshave is een handig elektrisch apparaat dat je helpt om jouw lichaam helemaal glad te scheren. Je kunt dit scheerapparaat namelijk gebruiken voor het ontharen van de benen, oksels én bikinilijn. Hiermee heb jij de regie in handen over de plekken die jij graag stoppel- en haarvrij wil hebben.

Daarnaast zijn er uiteraard verschillende specifieke eigenschappen die elke ladyshave anders maakt. Hierdoor is er altijd een versie die bij jouw persoonlijke voorkeuren aansluit.

De eigenschappen van een ladyshave

In essentie is elke ladyshave dus geschikt om het lichaam mee te scheren. Maar er zijn bepaalde ladyshaves die beschikken over opzetstukken waarmee het scheren van specifieke lichaamsdelen nog makkelijker wordt. Zo kan er bijvoorbeeld een tondeuse bijgeleverd worden waarmee je haren kort kunt trimmen alvorens ze te scheren. Er zijn ook modellen beschikbaar die een bikinitrimmer hebben, speciaal om de intieme delen van jouw lichaam haarvrij te maken.

Het is ook niet onbelangrijk om de voeding van de ladyshave te benadrukken. Omdat het apparaat functioneert op elektriciteit, behoeft het natuurlijk een energiebron. Hierin is er een onderscheid tussen ladyshaves die werken op stroom met een snoer of accu, en scheerapparaten die werken op batterijen. Je kunt dus zelf bepalen welke bron jouw voorkeur heeft. Een ladyshave die werkt op een accu is bijvoorbeeld heel praktisch omdat je niet gebonden bent aan een stopcontact. Je kunt daardoor scheren op welke plaats dan ook.

Een handige bijkomende eigenschap die bepaalde ladyshaves bezitten is waterdichtheid. Wanneer je het prettig vindt om het scheerapparaat onder de douche of in bad te gebruiken, dan is dit een essentiële functie. Uiteraard is dit een functie die niet werkt in combinatie met bedrade ladyshaves, omdat water en elektriciteit immers niet samengaan. Er zijn ook ladyshaves die ‘afspoelbaar’ zijn. Deze kun je alleen onder stromend water afspoelen om te reinigen. Wanneer een ladyshave geen van deze water-gerelateerde eigenschappen heeft, dan kun je deze schoonmaken met een borsteltje.
Naast deze grotere eigenschappen die het functioneren van de ladyshave bepalen, zijn er ook kleinere functies die het apparaat nog handiger en sneller in gebruik maken. Denk hierbij bijvoorbeeld een lichtbron waarmee je haartjes goed kunt zien of een indicator die de resterende batterij aangeeft.

Een vergelijking met ‘ouderwets’ scheren

Er zijn natuurlijk andere vergelijkbare methodes om het lichaam te ontharen, waaronder het scheren met een ‘klassiek’ scheermesje. Hoewel deze methode ook prima gebruikt kan worden, zijn er bepaalde eigenschappen die een ladyshave een streep voor geven op deze manier van ontharen.

Zo is het scheren met een ladyshave minder tijdrovend omdat voorbereidingen treffen met het gebruik van scheerschuim of scheergel niet nodig is. Ook is het gebruik van een ladyshave duurzamer dan de ‘klassieke’ manier van scheren omdat je geen nieuwe mesjes hoeft te gebruiken en er dus ook geen afval ontstaat. Op den duur zorgt dit ervoor dat een ladyshave dan ook voordeliger is in het gebruik.

Onmisbare handigheid

Nu je de voordelen van de ladyshave hebt kunnen ontdekken is het eenvoudig te bepalen waarom dit elektrische apparaat ideaal en onmisbaar is voor het ontharen van jouw lichaam. De verschillende handige eigenschappen van een ladyshave zorgen ervoor dat je snel, comfortabel en pijnloos jouw lichaamshaar kan scheren.

Doordat er een grote hoeveelheid modellen beschikbaar zijn kun je er zeker van zijn dat er een ladyshave is die perfect past bij jouw persoonlijke voorkeuren voor het scheren. Of je nu het liefst scheert onder de douche of het belangrijk vindt dat jouw scheerapparaat een accu heeft. Uiteraard zijn deze scheerapparaten ook beschikbaar in verschillende prijscategorieën, waardoor er altijd een past bij jouw budget.

Door te kiezen voor een ladyshave om jouw lichaam – of delen van jouw lichaam – te scheren, kies je voor de ideale onthaar methode!


Uitgelichte foto via Shutterstock♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.