Ben je nog zwanger of is je kindje al geboren? Je leven gaat ingrijpend veranderen en je bent je waarschijnlijk al goed aan het voorbereiden. Wellicht is zelf de kinderkamer al ingericht, en ben je ook al bezig met het kindveilig maken van je huis. Maar zijn er veel spullen nodig aangeschaft over een tijdje heerlijk met je baby op stap te gaan. Maar denk je ook wel aan je eigen comfort? Je gaat immers een jaar van pure topsport tegemoet. Weet je bijvoorbeeld al hoe handig en comfortabel voedingskussens zijn?

Wat is een voedingskussen precies?

Bij de naam voedingskussen denk je natuurlijk als eerste aan de periode dat je kind geboren is en voeding van je krijgt. Voedingskussens kunnen je echter ook in je laatste trimester veel comfort en genot opleveren. Door je zwangere buik ontstaat druk op je wervels. Misschien word je wel vaak wakker met pijn in je rug, je nek of je schouders. Comfortabel inslapen gaat ook steeds minder goed. Een voedingskussen kan je tijdens het slapen goede extra ondersteuning bieden. Daardoor ontlast je je wervels en rugspieren en daar heb je overdag alleen maar profijt van.

Gebruik van voedingskussens na je zwangerschap

Voedingskussens tijdens het voeden

Is je baby eenmaal geboren, maak dan jullie dagelijkse voedingssessies zo prettig mogelijk. Niet alleen voor je kind, maar ook zeker voor jezelf. Op een voedingskussen ligt je baby heerlijk ontspannen en zacht. Jij wordt goed ondersteund, waardoor het geven van voeding ook voor jou een rustpunt kan zijn. Zo kunnen jij en je kleintje alle aandacht richten op het belangrijkste: jullie onderlinge band. Het maakt niet uit of je kiest voor borstvoeding of flesvoeding. In beide gevallen geven voedingskussens jullie veel comfort, goede ondersteuning en een aangenaam en intiem moment. Ga in je gemakkelijkste stoel zitten, drapeer je voedingskussen om je heen totdat het voor jou en je kleintje zo fijn mogelijk aanvoelt. Heb je voedingskussens tijdens je zwangerschap gebruikt om een goede nachtrust te krijgen? Waarom zou je daarmee stoppen als je kind geboren is?

Soorten voedingskussens

Er is genoeg keuze in materiaalsoort. Zo is een voedingskussen van polyester wat zachter en met parels wat steviger. Als je kiest voor Micormax dan zit je er weer precies tussen in, net als echt ganzendons. Een populaire voedingskussen is de Quper Bigs, deze biedt veel steun maar is toch lekker zacht. De voedingskussens van Bamboom en Doomoo vormen zich goed naar jouw lichaam.♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.