Door Joyce – Thuis heb ik echt een jongens-jongen (bestaat dat woord?) en een meisje-meisje. Ik vind het zo ongelooflijk grappig om te zien, maar ook soms een tikkeltje irritant. Want pfoe, die jongensdingen: het is me wat! Want waarom gaan die broeken toch altijd kapot?

5x typische jongensdingen die elke jongensmoeder herkent

Broeken met gaten

Als ik zou willen dan zou ik elke week wel een nieuwe broek kunnen kopen. Een nieuwe broek is na twee keer dragen kapot. Ik heb mij heel even afgevraagd of er misschien een monstertje in zijn kast zit die stukjes broek eet. Elke broek heeft gaten op de hoogte van zijn knieën. En als ik andere mama’s van jongens spreek ben ik dus niet de enige.

Stoeien en nog een stoeien

Sommige jongens hebben het meer dan anderen, maar ze moeten altijd stoeien. Even aan elkaar zitten. Even duwen en trekken. Ik zie het buiten als hij met vriendjes speelt, maar ik zie het ook in mijn klas. Waar ze ook zijn, ze moeten die stoeikriebels er even uitgooien. Ga je het tegenhouden dan worden die kriebels alleen maar erger. En je weet wat er gebeurt met opgekropte kriebels, toch?

5x typische jongensdingen die elke jongensmoeder herkent

Overal Lego

Als we het dan over jongensdingen hebben: elke jongen heeft wel iets van lego. Zo ook die van mij. Een grote doos vol, een politiebureau van lego op zijn kast en verschillende auto’s van lego door het huis. Overal ligt lego en ik ben bang dat zijn verzameling nog niet compleet is. Op zijn lijstje voor Sinterklaas staat voornamelijk lego en Playmobil. Stiekem vind ik het wel leuk. Ik hou ervan om de net gekochte doosjes in elkaar te zetten. Heerlijk. Het minder fijne van deze verzameling is dat er soms ergens iets blijft liggen. En als je daar dan opstaat. Ik hoef het je niet uit te leggen.

Pas op of ik schiet

Ik zag het bij mijn kleuter en ik merk het ook bij de jongens uit mijn groep 7. Jongens zijn dol op schieten. Het begint al jong met een schietend handje. Wijsvinger vooruit en duim omhoog. Daarna gaan ze boefje en politie spelen, om vervolgens met nerf guns aan de slag te gaan. Eenmaal volwassen is die liefde voor pistolen nog steeds niet weg. Jongens schieten elkaar neer om vervolgens gewoon weer op te staan en opnieuw te spelen. Ga je er tegen in of ga je er in mee. Ik weet in elk geval welke optie jou het meeste plezier gaat opleveren.

Hallo, rommel

Vroeger zag ik het al, jongens zijn niet goed in opruimen. Je kan toch prima lopen door al die rommel? Ik zie het overal om mij heen. Jongens kunnen ontzettend goed rommel maken, maar houden niet zo van opruimen. In mijn klas is het verschil ook duidelijk te zien. Trek maar een laatje open. Ik kan je zo zeggen of het van een meisje of jongen is. En niet alleen aan de kleuren die erin liggen. haha. De meeste jongenskamers zijn één grote bende, tenzij mama is langs geweest of je er iets van hebt gezegd. Laat je jongens hun gang gaan dan kan je een zwijnenstal verwachten.

Ik ben heel benieuwd of de mama’s van jongens deze typische jongensdingen herkennen. Zijn er nog dingen die zeker op dit lijstje moeten komen? Ik ben benieuwd!♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.