Een handdoek is natuurlijk geen bijzonder voorwerp. Toch kan je veel meer met zo’n doodgewoon artikel doen dan je denkt. Zeker als we het over kinderen hebben! Want naast afdrogen kan je het ook gebruiken als warmhouder, als kleedje op de grond en ga zo maar door. Daarom wat leuke tips over handdoeken!

Afdroogfeest

Je kindje lekker afdrogen na een badbeurt of het zwemmen is uiteraard de eerste functie van het doek. Maar het wordt veel leuker als je kiest voor een vrolijk exemplaar.

Lekker warm blijven

Een lekker groot badlaken om je kindje heenslaan als het bloot rondloopt of gewoon in het zwembad. Er zijn hele leuke varianten, die echt als cape bedoeld zijn. Maar die kan je ook gewoon zelf maken! Kies een groot exemplaar handdoek en knip hier een gat in voor het hoofd, even omstikken en klaar! Ben je erg handig? Dan kan je er ook een capuchon aan maken!

Gewoon voor je interieur

Oké, dit heeft dan weer helemaal niets met kinderen te maken, maar is wel heel leuk voor in je badkamer! Kies mooie kleuren uit en leg ze in mooie stapels in het zicht. De handdoeken-discounter heeft heel veel verschillende handdoeken. Kies je voor Zachte tinten of juist voor felle kleuren? ZO kan je ook hee simpel en goedkoop de sfeer van je badkamer veranderen!

Als kleedje

Jawel, we spetteren er natuurlijk lekker op los in het bad of onder de douche. En daarna mogen we met onze blote voetjes op de koude tegels gaan staan… Natuurlijk niet! Bij gebrek aan een badmatje kan je ook een handdoek kiezen. Eigenlijk net zo simpel en eenvoudig te wassen!

Knutselen

Of we gaan met deze zachte doeken aan de slag als knutselmateriaal! Met een washandje kan je leuke poppenkastpopjes maken. Maar dat kan natuurlijk ook met grotere exemplaren, zoals handdoeken. Je zult er misschien iets meer mee aan de slag moeten omdat de vorm niet direct goed is zoals bij een washand. Maar uitknippen van de gewenste grootte, een gat voor de vinger in het midden en je bent eigenlijk ook al klaar. Vervolgens bind je de zijkantjes dicht met een touwtje, wat als riem eruit zal zien. Nu nog versieren met textielstiften of bijvoorbeeld vilt. En op je vinger teken je uiteraard het gezichtje.

Spoken…

Ook handdoeken kan je prima gebruiken als verkleedmateriaal. Een wit exemplaar doet dienst als spook, maar een groot bruin laken kan je prima gebruiken om als cape van een herder te fungeren bij een kerstspel. Laat je fantasie maar op hol slaan! Een cape maak je simpel met een touwtje vastmaken aan de bovenkant. Een spookkleed is enkel en alleen een kwestie van het badlaken over je kind heen gooien. Of knip een gat in het midden voor het hoofd en je hebt een mooie ’trui’ of zelfs een jurk voor je kind! Voor veel toneelstukjes kan je op deze manier iets moois op een simpele manier voor elkaar krijgen!


Uitgelichte foto via Shutterstock♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.