Ben je op zoek naar lekkere, maar vooral ook gemakkelijke kerst voorgerechten? Zoek dat niet verder, want wij hebben ze voor je op een rijtje gezet!

Deze lekkere en simpel te bereiden kerst voorgerechten zullen zeker in de smaak vallen. En aangezien ze zo simpel zijn, kun je er ook meerdere maken zodat er écht voor ieder wat wils is.

1. Een soepje

Een soepje is natuurlijk áltijd een goed idee als kerst voorgerecht. Je kunt het met soep zo makkelijk of moeilijk maken als je wil. Kies voor een lekkere groente bouillon met soepballetjes en verse groenten, serveer het in een mooie glas en klaar is je voorgerecht. En geloof me, vooral bij de kinderen zal deze in de smaak vallen!

Ook een gebonden soep zoals doperwtensoep of gewone erwtensoep is zo gemaakt. Doe er wat hamsnippertjes en een scheutje mascarpone is, en klaar is je voorgerecht!

2. Garnalencocktail

Mijn persoonlijke favoriet is de garnalencocktail. Simpel maar super lekker! Met een mooie glaasje waar je de cocktail in kunt maken en een lekkere whisky saus is je garnalencocktail al gauw een succes. En een extra tip: doe er wat klein gesneden stukjes appel door: dit maakt het nóg lekkerder en frisser!

De lekkerste en gemakkelijkste kerst voorgerechten

3. Mini quiche

Een mini quiche is leuk om te maken en het staat gezellig op tafel. Je hebt met een mini quiche wel iets meer voorbereiding dan de bovenste twee ideeën, maar dan heb je natuurlijk ook wel een lekker warm ovenhapje!

4. Ragout

Als wij zelfgemaakte ragout eten, voelt dat altijd als een feestje. Die is zó lekker! Een ragout maken duurt ongeveer een half uurtje en dan heb je ook écht een heerlijk voorgerecht op tafel staan!

5. Lauwwarme salade

Je kunt als voorgerecht ook een salade maken. Je kunt alle kanten op qua ingrediënten. Denk aan zalm, geitenkaas of tonijn. Mochten er kinderen mee eten die iets minder van dit soort smaken houden, dan kun je voor de kinderen ook een aparte salade maken, bijvoorbeeld een kipsalade. Meestal valt die bij kinderen wel in de smaak.

De lekkerste en gemakkelijkste kerst voorgerechten

Rechtenvrije foto’s via Pexels.♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.