Goed, je gaat op reis. Je wil goed voorbereid zijn en moet daarom kiezen hoe je je reis indeelt. Welke plekken bezoek je, welke dingen wil je doen en hoeveel geld besteed je eraan? Je hebt al hele bergen met lijstjes gemaakt, om niks te vergeten. Toch moet je nog één ding regelen: accommodatie. Welke soorten zijn er en welke zijn voor jou geschikt?

Op reis: welke accommodaties zijn er?

Natuurlijk zal je rekening moeten houden met hoe je gaat reizen. Ga je alleen of met een groep? Is het een rondreis of een zon- en zeevakantie? Heb je een flink bedrag om te besteden of probeer je het met een klein budget? De antwoorden op deze vragen helpen je om de beste accommodatie te kiezen voor jouw reis. Hier een lijstje met accommodatie opties waar je uit kunt kiezen om jouw reis compleet te maken.

Hotel

Simpel zat. Luxe, je weet wat je kunt verwachten. Een eigen kamer en badkamer, een minibar als je dat fijn vindt en natuurlijk roomservice. In de ochtend kun je gebruik maken van het ontbijt en als je wilt, kun je ‘s avonds lekker dineren in het hotel. Je hoeft je nergens zorgen om te maken: alles is voor je geregeld.

Hostel

Eigenlijk is dit de nieuwe herberg. Vroeger kon je in de herberg een bed krijgen in een kamer waar meerdere mensen al een bed hadden. Zo konden ze per kamer ruim tien mensen kwijt. In een hostel is dat ook zo. Je krijgt een bed aangewezen in een kamer vol stapelbedden. De badkamer wordt gedeeld en er is een gezamenlijke ruimte voor iedereen die in het hostel verblijft. De keuken deel je ook, dus als je je eten in de koelkast wilt zetten, zorg er dan voor dat je je naam erop zet. Anders is het gemeenschappelijk goed en mag iedereen het opeten.

Airbnb

Via Airbnb kun je huizen en appartementen huren. Heel handig, want je hebt alles bij de hand. Kopjes en schoteltjes? In de kast. Handdoeken en washandjes? Ja hoor, in de badkamer, naast de geurkaarsjes en de lavendel badschuim. Het is alsof je nooit thuis bent weg gegaan. Let wel op bij het boeken: je hoeft als huurder geen servicekosten te betalen. Heb je dit wel gedaan bij het boeken van deze reis of eerdere reizen? Dan kun je gelukkig via deze site je Airbnb servicekosten terugvorderen. Dat kan je behoorlijk wat geld opleveren en het fijne van deze site is dat je er zelf geen omkijken naar hebt. Op de website lees je precies hoe het in zijn werk gaat.

Bed en Breakfast

De naam zegt het eigenlijk al: je krijgt een bed en je kunt een ontbijtje krijgen. Eigenlijk is dit echt een ideale slaapplaats voor mensen die alleen even een nachtje slaap nodig hebben en een stevig ontbijt, om vervolgens weer snel door te reizen. Je hebt een eigen kamer en in veel gevallen ook je eigen badkamer, dus privacy genoeg. En wat is er nu lekkerder dan niet voor je eigen ontbijt hoeven te zorgen? Over het algemeen is een B&B ook niet zo duur, dus dat is dubbel geluk!♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.