Heb jij met een uitgroei te kampen nu de kappers vanwege de lockdown gesloten zijn? In 4 simpele stappen werk jij gemakkelijk thuis je uitgroei bij. Het enige dat je nodig hebt is een pakket professionele haarverf voor thuis.

Thuis je haar verven in 4 simpele stappen

De voorbereiding

Was je haar minimaal 24 uur van tevoren niet. Zo wordt je hoofdhuid door de huideigen oliën beschermt. Bedek alles waar je op kunt knoeien met oude kranten. Denk hierbij aan de badkamervloer, de wasbak etc. Vervolgens breng je wat vette crème aan op de huid langs de haarlijn en je oren. Hiermee voorkom je dat de verf vlekken maakt op je huid. Trek een oud T-shirt aan en je bent ready-to-go.

Je haar verven

Meng de verf zoals staat beschreven in de gebruiksaanwijzing. Verdeel je haar in 4 gelijke delen en zet dit vast met een haarclip. Het deel waarmee je gaat beginnen, verdeel je in strengen zodat je de uitgroei goed zichtbaar hebt en kunt inzetten met verf. Dit herhaal je bij de overige delen. Vind je het lastig om zelf je haar te verven? Er is vast wel iemand in de buurt die je even wilt helpen.

Lengtes opfrissen

Kunnen je lengtes wel een opfrisbeurt gebruiken? Maak dan iets meer verf klaar dan dat je nodig hebt voor de uitgroei. Wanneer je je uitgroei hebt ingezet, voeg je 1/3 deel water bij de verf. Met dit mengsel verf je de lengtes de laatste 20 minuten mee. Zo voorkom je dat de kleur in de lengtes gaat stapelen maar krijgen je lengtes toch weer een mooie frisse tint.

Uitspoelen en verzorgen

Zodra de verf lang genoeg heeft ingewerkt, spoel je het uit met lauwwarm water. Was het met een milde shampoo en verzorg het met een goede conditioner. Dit zorgt ervoor dat de haarschubben sluiten en de kleur langer mooi blijft.

Vind je het spannend om zelf aan de slag te gaan? Bekijk dan eens deze video die je stap voor stap uitlegt hoe je zelf je haar kunt verven.♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.