In de winter zijn bloempotten met planten ideaal. De planten die je in bloempotten zet kun je vaak eenvoudig vervangen. Bovendien krijgen de bloemen zo niet teveel vocht, waardoor ze ook langer goed blijven dan in de volle grond. Een enkele bloempot staat echter een beetje zielig in de tuin. Daarom is het mooi om verschillende bloempotten met elkaar te combineren. Zo maak je een mooi en opvallend ensemble dat echt tot zijn recht komt in de tuin.

5 tips om bloempotten te combineren in de tuin

Tip 1. Maak een set met hoogteverschil

Allereerst kun je een mooi geheel maken door de bloempotten op verschillende hoogtes te zetten. Je gebruikt bijvoorbeeld een speciaal bloempottenrek of gewoon wat tafeltjes of krukjes. Je kunt ook zelf van hout een rekje maken. Vervolgens plaats je de bloempotten op verschillende niveaus zodat er een mooi geheel ontstaat. Meestal zet je grote planten vanachter en vanonder en zet je kleinere planten ervoor. De bloembakken van Elho kun je hier bijvoorbeeld mooi voor gebruiken.

Tip 2. Bloempotten van verschillende grootte

Wil je slechts enkele bloempotten met elkaar combineren? Dan kan het mooi zijn om te kiezen voor bloempotten van verschillende grootte. Zet bijvoorbeeld een grote plant of een klein boompje in een grote pot en zet er kleinere planten in kleinere potten omheen. Door te spelen met verschillende afmetingen maak je al snel een interessant geheel, waardoor het extra opvalt.

Tip 3. Hangende bloempotten combineren

Veel mensen hangen bloempotten op aan de muur, de schutting of het balkon. Toch komt zo’n eenzame bloembak niet echt tot zijn recht. Probeer eens om een aantal hangende bloembakken te combineren. Hang er bijvoorbeeld een aantal boven elkaar en creëer zo een verticale tuin. Of hang meerdere bloembakken op verschillende hoogtes voor een speels effect.  Je kunt ook zelf een combinatie maken, net zoals deze mooie DIY plantenhouder.

Tip 4. Speel met kleuren

Er zijn bloempotten in vrijwel alle denkbare kleuren. Ga dus eens op zoek naar kleuren die jou echt aanspreken. Combineer bloempotten van verschillende kleuren met elkaar voor een extra levendig geheel. Houd daarbij ook rekening met de kleuren van de planten die je erin plaatst. Ga je voor vrolijke bloeiers, dan kun je de kleuren van je potten iets rustiger houden. Ga je liever voor makkelijke planten die vooral groen blijven? Dan zijn vrolijk gekleurde potten juist een ideale manier om een bijzondere plantenhoek te maken.

Tip 5. Een grote bloempot als eyecatcher

Soms is het niet nodig om meerdere bloempotten te combineren. Je kunt ook gaan voor één hele grote bloempot of bloembak. Kies er dan een die echt in het oog springt als eyecatcher. Ga bijvoorbeeld voor een grote pot bij je terras of naast de voordeur. De winter is de ideale tijd om een struikje of boompje erin te planten, die je dan kunt versieren met kerstverlichting. Er omheen plant je een aantal bloembollen, zodat je in het vroege voorjaar kunt genieten van extra bloemenpracht.

Bloempotten zijn vooral in de winter een prachtige manier om extra kleur en sfeer in je tuin te maken. Een groot voordeel is dat je er nauwelijks onderhoud aan hoeft te plegen. Je hoeft bijvoorbeeld niet te schoffelen tegen onkruid, terwijl je toch kunt genieten van mooie planten. Welke combinatie van bloempotten zet jij in je tuin?♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.