Het gebruik van ruwe materialen in je interieur is een trend die je veel ziet. Ik hou er  wel van, de industriële look. Nu is ons huis eigenlijk helemaal niet industrieel ingericht maar zo hier en daar vind ik het wel leuk om deze stijl toe te passen. Zo maakte ik een kaarsenhouder van cement. Een eenvoudige DIY die je huis net even een ruigere touch geeft. 

Wat  heb  je  nodig?

DIY; kaarsenhouder van cement
 • (snel)cement
 • plastic bekertje
 • leeg drinkpak
 • water
 • steentjes (of iets zwaars dat in het plastic bekertje past)
 • keukenweegschaal
 • lepel/spatel

Hoe ga je te werk?

Knip een leeg  drinkpak open. Ik  gebruikte een klein pakje  sap en knipte daar de bovenkant vanaf.

Maak vervolgens het cement aan. Ik gebruikte 500 gram snelcement en voegde  daar water aan toe zoals op de verpakking vermeld staat. Roer het geheel goed door zodat er de klontjes weg zijn.

DIY; kaarsenhouder van cement

Vul vervolgens het lege drinkpak met het cement. Ik gebruikte een plastic lepel en drukte de laagjes cement steeds even aan. Stop op ongeveer anderhalve centimeter vanaf de rand.

DIY; kaarsenhouder van cement

Zet dan je plastic bekertje op  het cement in de verpakking. Dit vormt het gat voor het waxinelichtje. Ik  deed wat steentje in het plastic  bekertje zodat deze stevig bleef  staan.

 Zet dan je plastic bekertje op  het cement in de verpakking. Dit vormt het gat voor het waxinelichtje. 

Vul vervolgens de randjes om het plastic bekertje af met cement. Ik streek het geheel een beetje glad met een mesje en liet het drogen.

Snelcement is, zoals de naam al aangeeft, snel droog. Ik liet het een uurtje uitharden en haalde vervolgens het plastic bekertje eruit. Zo kon ik de randen nog even netjes afstrijken  met een natte vinger.

Als alles  goed droog is scheur je de drinkverpakking open en komt je kaarsenhouder van cement tevoorschijn. Je kunt de bovenrand eventueel nog glad schuren met een grof schuurpapiertje maar ik vond het zo juist wel tof.

diy-kaarsenhouder-van-cement-6

Een waxinelichtje in de kaarsenhouders en klaar ben je. Ik maakte er ook nog één van een lege roomkaas verpakking. Je kunt in principe elke verpakking gebruiken mits het waterdicht is.

Ruwe materialen in je interieur geven een stoere uitstraling. Ik maakte dan ook een kaarsenhouder van cement en laat je zien hoe je dat doet.

Ga jij ook aan de slag met deze DIY? Een kaarsenhouder van cement staat super tof in je interieur en is vrij eenvoudig te maken. 

Handtekening


♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment on DIY; kaarsenhouder van cement

 1. Anneke
  8 februari 2017 at 18:50 (7 jaar ago)

  Oh, die zijn mega leuk gelukt, zeg!!! Die probeer ik zeker eens!

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.