Ze zijn weer bekend! Dé populairste jongens- en meidennamen van 2020. Ieder jaar is het toch weer spannend welke babynamen er het hoogst scoren. In deze blog vertellen we je alles over de populairste jongens- en meidennamen van het afgelopen jaar.

jongensnamen 2020 en meisjesnamen

Meisjesnamen

Wat zijn er toch veel mooie meisjesnamen te vinden. Maar ondanks dat er zoveel leuke meidennamen zijn, stond tóch weer dezelfde meisjesnaam op nummer 1 in de lijst van meest populaire meisjesnamen van 2020. De naam ‘Emma’ werd maar liefst 685 keer gegeven in 2020. Een simpele, korte, Hollandse naam: mooi om te zien dat deze naam zo populair is en blijft.
De hele top 10 van meisjesnamen 2020 zag er zo uit:

Meisjes: 
1. Emma 
2. Julia/Mila 
3. Tess 
4. Sophie 
5. Zoë 
6. Sara 
7. Nora 
8. Yara 
9. Eva
10. Liv

Jongensnamen

Dan is het tijd voor de jongensnamen. Verrassend genoeg is ook de populairste jongensnaam van 2020 niet anders dan in 2019: Noah is nog altijd een ongekend populaire naam. Maar liefst 807 jongens kregen afgelopen jaar de naam Noah. Verder ziet de lijst van jongensnamen er als volgt uit:

Jongens: 
1. Noah
2. Sem
3. Liam/Lucas
4. Daan
5. Finn
6. Levi
7. Luuk
8. Mees
9. James
10. Milan

Verschillend per provincie

Wat grappig is om te zien, is dat de populairste jongens- en meidennamen van Nederland niet altijd overeenkomen met de populairste namen per provincie. Zo wijkt Noord-Brabant helemaal af: daar was Daan de populairste jongensnaam en Tess de populairste meisjesnaam. Noah staat in Noord-Brabant pas op de 6e plaats en Emma op de 5e plaats.
Noord-Holland volgt dan wel weer netjes de lijn: Emma en Noah zijn daar dan weer wél de populairste namen.

Hoe kies je een naam voor je kind?

Sommige ouders kiezen bewust uit de lijst van populaire kindernamen, anderen doen er juist alles aan om dit te vermijden. Door een zeldzame kindernaam te kiezen is de kans klein dat iemand in je familie dezelfde naam gaat kiezen, of je kind in de klas komt bij een naamgenootje.
Wanneer je echt een bijzondere naam kiest, kan het zijn dat niet iedereen de naam op de juiste manier uitspreekt. Als je dit vervelend vindt, is het misschien beter om voor een andere naam te kiezen.
Laatste tip: Probeer bij een babynaam ook aan later te denken. Hoe schattig een babynaam ook kan klinken, als je zoon of dochter 20 is, wil je ook dat hij of zij nog blij is met zijn of haar naam.♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.