Ben jij er ook zo aan toe om een lekker weekendje of (mid)week erop uit te gaan met je gezin? Begrijpelijk, want wie is dat nu niet. Maar het goede nieuws is dat je gewoon lekker kunt gaan!

Een vakantie in eigen land is toegestaan. Je kunt nu wachten op de voorjaarsvakantie of de zomervakantie, maar als je volledig thuis werkt, zou je ook gewoon kunnen overwegen om nu te gaan! Thuiswerken kan vanuit een vakantiepark ook gewoon en de kinderen kunnen ook prima hun thuisscholing in een vakantiepark doen. En het voordeel is dat je in de middagen lekker in en rondom het park naar buiten kan.

Vakantie vieren en thuiswerken: de ideale combinatie?

Waar let je op?

Als je naar een vakantiepark wil gaan met het idee om daar te kunnen werken en school te kunnen volgen, dan is het slim om op een aantal punten te letten. Niet ieder vakantiepark zal namelijk aan je eisen voldoen, aangezien er wel wat belangrijke punten zijn waar je rekening mee moet houden.

  • Gratis wifi. Een belangrijke vereiste is dat het vakantiepark een goede wifi verbinding heeft. Het laatste wat je wil is in je vakantiehuis gaan zoeken waar je de beste wifi verbinding hebt, m vervolgens daar met je laptop op schoot te gaan zitten werken. Nee, de wifi verbinding op het park moet uitstekend zijn. Ik raad zeker aan om vooraf even contact op te nemen met het vakantiepark, om te checken of de wifi verbinding door het hele park heen goed is. Het kan soms zijn dat sommige huizen een beter ontvangst hebben dan andere huizen.
    Behalve een goede wifi verbinding is het ook wel fijn als het een gratis verbinding is. Je zit er natuurlijk niet op te wachten dat je de hele week bij moet betalen om van de wifi gebruik te kunnen maken. En terwijl je dit controleert, check dan ook nog even of je de wifi onbeperkt kunt verbinden. Soms geldt er een maximaal aantal apparaten waarop je de wifi kunt aansluiten en dat moet je natuurlijk niet hebben als zowel je kinderen als jij op een laptop, tablet of telefoon moeten werken.
  • Genoeg ruimte. Het vakantiehuis moet ruim genoeg zijn, zodat iedereen prettig kan werken en je niet op elkaars lip zit. Een kleine eettafel waar je met drie of vier man aan moet werken geeft je vast niet het lekkere vakantiegevoel waar je naar op zoek bent. Dus kijk naar een ruim vakantiehuis met een grote tafel of meerdere tafels, waar iedereen lekker kan werken.
  • Natuurrijke omgeving en speeltuinen. Je gaat natuurlijk niet naar een vakantiepark om er vervolgens alleen maar binnen te zitten. Aangezien zwembaden en pretparken gesloten zijn is het belangrijk om te kijken of je kinderen en jullie zelf als ouders genoeg kunnen doen buiten. Denk aan openbare dierentuintjes in de buurt, bossen, duinen, stranden en speeltuinen.

Vakantieparken

Je kunt op de website van Parkvakanties.nl onwijs veel Nederlandse vakantieparken vinden. Door je voorkeuren aan te geven blijven alleen de parken over die passen bij waar je naar op zoek bent. In mijn geval kwamen er twee Roompot vakantieparken naar voren, namelijk Roompot Weerterbergen en Roompot Hof Domburg. Weerterbergen ligt volop in de natuur en heeft een groot recreatiemeer. Hof Domburg is een geweldige combinatie van bossen, duinen en zee. Beide parken voldoen ook aan al mijn eisen om er goed te kunnen werken en vakantie te kunnen vieren, dus wat mij betreft zijn dit de twee favorieten.

Zie jij het zitten om vakantie met thuiswerken te combineren?♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.