De lente komt er alweer aan! Het kwik stijgt snel en de sneeuw smelt voor je ogen. Alles wat je in huis winterklaar gemaakt hebt, kan binnenkort weer naar de zolder. Tijd om huis en tuin voor te bereiden op het voorjaar. Weg met de dikke dekens en je wollen hoofdkussen. Geen thermokleding in je kledingkast en de kachel mag weer een tikje lager.

De lente komt er alweer aan! Alles wat je in huis winterklaar gemaakt hebt, kan weer naar de zolder. Tijd om je lenteklaar te maken.

In de slaapkamer

Alle plaids en quilts mogen opgeborgen worden. Geen grijze en bruine kleuren meer in je slaapkamer. Strooi er wat kleur in! Een geel hoeslaken bijvoorbeeld of een dekbedovertrek met bloemenprint. Neem de tijd om er iets gezelligs van te maken, waar je blij van wordt. Geen fan van heftige prints en kleuren? Houd het dan rustig met pastel kleurige details. Kaarsen bijvoorbeeld, een mooi beeldje of een bosje droogbloemen. Heb je ruimte voor een stukje kunst aan de muur? Hang vooral wat moois op wat je doet denken aan het voorjaar. Je slaapkamer moet een plekje in huis zijn waar je rust vindt en waar je je fijn voelt. Een plaats waar je met een glimlach wakker wordt!

De tuin

Hoe heerlijk is het om weer te kunnen uitzien naar een tuin vol uitlopende planten en bloemen? Dan wil je toch niks anders meer dan uit je raam kijken? Nu de sneeuw weer bijna weg is en het warmer wordt, is het tijd om je tuin aan te pakken en bij te werken. Onkruid wieden, de tegels schoonspuiten en plannen wat je met de tuin wil. Bloemen? Vaste planten of misschien een moestuin? Doe je dat in de grond of wil je moestuinbakken? En wat ga je zaaien of planten? Sla, andijvie en tomaten? Of liever frambozen, aardbeien en bessen?

Onder de veranda

Heb je een overkapping waar je in de lente en zomer weer wilt zitten? Maak dan de meubels schoon en koop wat nieuwe kussentjes en een fleece dekentje om het op te leuken. Zie je jezelf er al zitten met je boek en je kop thee? Van ochtend tot avond, genietend van de zon die opkomt en weer onder gaat. Lekker buiten bij de kinderen, die weer in de tuin spelen. Op de glijbaan, de wip en de schommel. In de zandbak en in het speelhuisje. Zorg er vast voor dat het speelgoed schoon is en speelklaar!

Kun jij ook niet wachten? Maak maar gauw een lijstje voor alle benodigdheden en gaan!♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.