Sommige mensen zijn verzot op tuinieren en hebben echt groene vingers. Ze zijn het hele jaar bezig met hun boompjes, planten, bloemen en de moestuin. In elk seizoen hebben ze wat te doen en daar zijn ze erg druk mee. Maar tuinieren is niet voor iedereen weggelegd.

Wil jij je tuin onderhoudsvrij? Hoe zorg je er voor dat je een makkelijk te onderhouden tuin hebt? Lees maar mee voor handige tips!

Misschien kijk jij wel naar je tuin en heb je geen idee wat je ermee moet. Je hebt totaal geen skills in tuinieren en je moet er niet aan denken om in de grond te wroeten. Hoe zorg je er dan voor dat je een nette en makkelijk te onderhouden tuin hebt? Lees maar mee voor handige tips!

Nooit meer grasmaaien

Laten we wel zijn: grasmaaien, dat is niemands hobby. Dan is jouw oplossing om een groot stuk van je tuin te bedekken met kunstgras. Het is niet alleen onderhoudsvrij, maar staat ook altijd netjes. Een groene tuin, het hele jaar door. Het is ook een fijne ondergrond voor het speelgoed van de kinderen. Een glijbaan, de trampoline en de wip. Ook de schommel en het speelhuis kun je er mooi op zetten. Nooit moddervoeten voor je kleintjes! Vergeet niet dat je een kantopsluiting nodig hebt voor een stevige ondergrond voor het gras. Geen lelijke kantjes en geen verzakkingen!

Betegelde tuin

Als je niet van bloemenperkjes houdt, maar wel een nette tuin wilt hebben, kun je ook kiezen voor tegels in je tuin. Eén of twee keer per jaar met de hoge druk erover en je hebt een schone en nette tuin. Ideaal voor de kinderen om te kunnen stoepkrijten, springtouwen en racen met loopauto’s en fietsjes. Zet je tuinmeubels erop en geniet van het mooie weer wat ons weer staat te wachten!

Planten en bomen

Als je toch wat groen in je tuin wilt hebben, planten of boompjes of een heg, kun je uit genoeg soorten kiezen die niet zoveel zorg nodig hebben. Voorbeelden daarvan zijn:

  • Zonnehoed
  • Vrouwenmantel
  • Naaldvaren
  • Leliegras
  • Schoenlappersplant
  • Taxus
  • Olijfwilg
  • Hibiscus
  • Geraniumsoorten

Zo zie je maar: ook voor dummies is een groene en mooie, nette tuin mogelijk!

Schuttingen

Naast planten, gras, tegels en bomen zijn er ook schuttingen die onderhoudsvrij of onderhoudsarm zijn en mooi blijven. Dan is je tuin van voor naar achteren en aan beide zijkanten netjes afgescheiden van de tuin van de buren. En je hoeft je geen zorgen te maken dat de kinderen de tuin uit glippen.

Hoe zorg jij voor een makkelijke  maar mooie tuin?♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.