De leuke en gezellige kraamcadeaus kennen we nu wel, toch? Ben jij ook op zoek naar een gewoon leuk, maar vooral ook praktische kraamcadeau? Mooi zo, dan zit je hier goed! Ik heb namelijk 10 praktische, maar tóch leuke kraamcadeaus voor je!

1. Rompertjes

Geloof me, als ouder kun je nooit genoeg rompertjes hebben. Iedere ouder kent de dagen dat je wel drie rompertjes moet verschonen op één dag. En door je schone rompertjes heen zijn is geen optie natuurlijk. Goed, nu vind je het misschien nét iets te suf om een gewoon wit rompertje te geven? Geen probleem: laat het rompertje bedrukken! Zo geef je een super praktisch én leuk cadeau: jij blij, kersverse ouders blij!

2. Hydrofiele doeken XL

Hydrofiele doeken zullen de ouders vast en zeker al in huis hebben, want je kan nu eenmaal niet zonder deze doeken. Maar een XL hydrofiele doek is helemaal ideaal, op zoveel manieren. In het bedje, na het douchen, tijdens het voeden, in de kinderwagen en zo kan ik nog wel even doorgaan.

3. Badzitje

Waarschijnlijk zijn de ouders nog niet zover dat ze al aan het inkopen zijn voor wanneer de baby een jaar is. Maar jouw cadeau is daar dus precies wel voor bedoeld. Ja, ze moeten hem nog even bewaren, maar geloof me: dat hebben ze er voor over. Tenminste, als ze een bad hebben, want anders hebben we weinig aan dit cadeau. Een badzitje is ideaal voor wanneer de kleine kan zitten. Je kindje kan in het badzitje en jij hebt je handen vrij om je kleine lekker te wassen.

4. Een bewaardoosje voor de melktandjes

Nog zo’n lief en klein leuk cadeautje om te geven: een bewaardoosjes voor de melktanden van de kleine. Je hebt hele leuke doosjes waar voor ieder tandje een aparte uitsparing in het doosje gemaakt is. Zo weet je precies welke tanden er al gewisseld zijn en welke nog moeten. Tenminste, als de peuter er tegen die tijd niet een per ongeluk doorslikt.

5. Gepersonaliseerd kinderstoeltje

Een gepersonaliseerd kinderstoeltje is ook een heel bijzonder cadeau om te geven. Leuk omdat er de naam, of zelfs het geboortekaartje van het kindje opgemaakt is, en praktisch omdat het stoeltje ook daadwerkelijk veel gebruikt zal worden.

6. Wagenspanner

Een wagenspanner is ideaal speelgoed voor in de kinderwagen of de Maxi-Cosi. De kleine zal zich heerlijk vermaken met de knuffeltjes die boven hem of haar zwieren. Dit is overigens wel vaak een item dat ouders zelf al kopen, dus vraag dit vooraf even na. Het zou jammer zijn als ze hem niet kunnen gebruiken omdat ze er zelf al een hebben uitgekozen.

7. Loopy Links

De loopy links zijn plastic rondjes met een kleine opening, die je helemaal aan elkaar kunt linken. Zo krijg je een lange sliert van cirkels. Dat klinkt misschien suf, maar is het zéker niet. Je kunt de loopy links namelijk bevestigen aan bijvoorbeeld de binnenkant van de auto, in de box, in de ledikant en noem maar op. Hang een spiegeltje of een leuk knisperdoekje aan een van de cirkels en de baby zal zich geen seconde vervelen!

8. Babygym

Een iets groter cadeau, maar enorm leuk! Een beetje vergelijkbaar met de wagenspanner en de loopy links, maar dan voor op de grond. De kleine zal enorm veel plezier hebben met alle leuke speeltjes die in de babygym hangen.

9. Wikkeldoek

De meeste ouders kopen nog geen wikkeldoek wanneer hun kleine net geboren is, maar de kans dat ze hem later wel willen gaan gebruiken is enorm groot. Een wikkeldoek is een doek waar de baby ingewikkeld wordt tijdens het slapen. De armpjes zitten ook in de doek, wat een enorm rustgevend gevoel geeft bij baby’s. Veel baby’s slaan zichzelf per ongeluk, of krabben hun huidje open zonder het in de gaten te hebben wanneer ze in bed liggen. Deze doek zorgt voor rust.

10. Spuugsjaaltjes (bandana slabber)

Ja, dit cadeau klinkt gek, maar is het niet! Het is gewoon een hippe vervanger voor de slabbers, die vaak zo maar saai zijn. Een sjaaltje staat veel leuker én dient als slabber. Zo’n bandana staat super stoer en vaak zijn ze er in leuke motiefjes.♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.