Veel Nederlanders zijn inmiddels in de weer met het beter isoleren van hun huis. Het is een feit dat je veel geld kunt besparen door je huis beter te isoleren. Om dit voor elkaar te krijgen moet je natuurlijk eerst geld uitgeven, maar het mooie ervan is dat je dit geld in de loop van de jaren weer vanzelf terugverdiend. Door betere isolatie heb je minder energiekosten en zo verdien je je geld dus weer stap voor stap terug. In deze blog lees je tips over het isoleren van je huis.

 In deze blog lees je tips over het isoleren van je huis. Iets waar veel Nederlanders mee bezig zijn omdat dit veel kosten kan besparen.

Dubbel glas

Eén van de meest voor de hand liggende problemen om aan te pakken in je huis zijn de ramen. Vooral de oudere huizen hebben vaak nog niet overal dubbel glas en het kan je een enorme besparing opleveren. Er komt in de winter veel kou binnen door enkel glas. Ga in de winter maar eens bij het raam staan en je voelt de kou er zo doorheen trekken. Weet je de afmetingen van de kozijnen, dan kun je online glas bestellen bij GlasGigant. De ramen worden dan thuis afgeleverd en het voordeel van bestellen via deze webshop, is dat je groothandelsprijzen betaalt. Wil je dubbel glas bestellen bij GlasGigant, kijk dan ook goed of je gaat voor normaal dubbel glas, of HR++ of zelfs HR+++. Tot slot kun je ook nog kiezen voor Triple glas, wat we vaak zien in nieuwbouwwoningen.

Tochtstrips plaatsen

Een iets minder ingrijpende klus is het plaatsen van tochtstrips. Of dit nodig is kun je heel gemakkelijk voelen als je op een koude dag bij de deuren en kozijnen gaat staan. Voel je veel wind? Dan is het zeker een aanrader om tochtstrips te plaatsen. De kosten hiervoor heb je zeer snel terugverdiend met de kosten die je gaat besparen. Tochtstrips zijn gemakkelijk zelf aan te brengen, dus je hebt ook geen dure klus-kosten.

Radiatorfolie

Deze tip bestaat al onwijs lang en wordt helaas nog heel vaak niet toegepast. Zonde, want door deze redelijk simpele aanpassing behoud je veel warmte in je huis. Radiatorfolie is reflecterend en door deze te plaatsen achter de radiatoren, wordt de warmte als het ware teruggekaatst naar de kamer. De warmte, en dus jouw geld, verdwijnt niet in de muren.

Zonnepanelen

Deze tip levert je op de korte termijn geen geld op, dus deze tip is vooral interessant voor jou als je van plan bent om nog lang te blijven wonen in je huidige woning én als je een grotere uitgave op dit moment kunt missen. De kosten van zonnepanelen verdien je vaak tussen de 8 en 10 jaar volledig terug en daarna gaat het je dus geld besparen. Je hebt namelijk, als je huis een goede ligging heeft, vrijwel geen kosten meer voor energie.♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.