Het voorjaar komt eraan en wat is het lekker dat we over een tijdje weer veel in de tuin kunnen zitten! Kan jouw tuin nog wel wat extra sfeer gebruiken? Ilse van de interieurblog InteriorTwin.com deelt tips met ons hoe we het gezellig maken in de tuin.

Onze tuin is onze tweede woonkamer en als het weer het een beetje toelaat zit ik meer buiten dan binnen. Onze tuin ziet er dan ook elke zomer net zo gezellig uit als de woonkamer. Met deze tips wordt jouw tuin net zo gezellig.

Het voorjaar komt eraan en wat is het lekker dat we over een tijdje weer veel in de tuin kunnen zitten! De tuin gezellig inrichten is een must

Bepaal je zitplek

Een fijne zitplek in de tuin is wel zo fijn. Het liefst kies je voor een plekje waar je zowel in de zon als in de schaduw kan zitten. Zo is het het hele jaar door een fijne plek om te vertoeven. Met een schaduwdoek of parasol kan je ervoor zorgen dat je altijd in de schaduw kan zitten. Zelf hebben wij een pergola die over een paar jaar hopelijk helemaal met druiven is begroeit, zo hebben we een natuurlijke schaduwplek en ook nog eens extra groen in de tuin.

Wat voor soort zitplek wil jij in de tuin? Wil je een tuintafel met stoelen, een lekkere loungebank of misschien wel allebei? En heb je genoeg ruimte voor een hangstoel of misschien zelfs wel een hangmat met hangmatstandaard? Door de tuin eerst in te delen met de zit- en chillplekken bepaal je de basis en kan je aan de slag met de rest.

Planten, planten, nog meer planten

Een tuin zonder planten is geen tuin. Of je nou kiest voor grote borders of een aantal planten in potten, planten in de tuin horen erbij.

Let bij het kopen van de planten goed op de verzorgingstips. Op welke plaats hoort de plant te staan? In de schaduw, halfschaduw of zon? Hoe groot wordt de plant? En wat is de bloeitijd van de plant?

Zelf heb ik een tuin vol verschillende planten. Alle planten zien er anders uit, zowel in kleur van het blad, grootte en breedte en bloeitijd van de plant. Dit zorgt voor een gevarieerde tuin die altijd in bloei staat en zo ziet er het extra gezellig uit.

Sfeerverlichting in de tuin

De makkelijkste manier om het ook ’s avonds sfeervol te maken in de tuin: zorg voor sfeerverlichting op het terras. Een mooi lichtslinger onder de overkapping, lampionnen onder een pergola of windlichten in de tuin: allemaal leuke ideeën om ’s avonds een sprookjesachtige sfeer te creëren. Ook tuinverlichting in de borders of aan de schutting zorgt voor een sfeervolle tuin in de schemering.

Maak het sfeervol in de tuin

Als de basis op orde is kan je het echt gezellig gaan maken in de tuin. Een buitenvloerkleed bakent de zithoek mooi af en maakt het direct gezellig.
Sierkussens in de loungehoek staan hartstikke mooi en gelukkig zijn er steeds meer leuke kussens te koop speciaal voor buiten. Maar ook sierkussens voor binnen kunnen in de zomermaanden prima buiten liggen. Haal deze wel naar binnen bij regen en houd er rekening mee dat donkere kleuren als zwart sneller verkleuren in de zon.

Kleine bijzettafels zijn niet alleen praktisch, maar staan ook heel gezellig. En ook aan de schutting of muur mag leuke decoratie, zoals een mooie tuinposters of insectenhotel, niet ontbreken. En met deze tips voor het decoreren van de overkapping maak je het nog eens extra sfeervol in de tuin.

Met deze tips tover jij je tuin in een handomdraai om tot een gezellige plek. Zo kan jij in je eigen groene oase heel wat uurtjes doorbrengen.♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.