Door Mirjam – Houd je van boswandelingen maken, maar is het weleens een uitdaging om de kinderen gemotiveerd te houden? Dan is een kabouterpad een uitkomst! Deze speciale natuurwandelingen worden op diverse plekken in Nederland uitgezet. Een van onze favorieten is het kabouterpad in Naarden. Dit wandelpad voor kinderen vind je in het Gooi, in een heel mooi natuurgebied. Loop je mee?

Houd je van boswandelingen maken, maar zijn je kinderen niet gemotiveerd? Dan is een kabouterpad een uitkomst!

Wandelen in ’t Gooi

In het Gooi kun je niet alleen mooie huizen kijken, maar ook heerlijk wandelen. Er lopen diverse wandelroutes door het gebied. Zo ook het kabouterpad bij Bos en Hei. Deze natuurwandeling start bij het gelijknamige theehuis. Hier kun je tegen een kleine vergoeding een speurtocht ophalen. Je krijgt ook een knapzak gevuld met lekkers en een rode puntmuts voor onderweg. De kaboutermuts mag je trouwens houden.

De uitgestippelde route loopt door het bos en langs de hei, wat zorgt voor een unieke wandeling. Onderweg volg je de speurtocht van Wouter de Bos & Hei Kabouter en moeten kinderen vragen beantwoorden en kleine opdrachten uitvoeren. De routebeschrijving was voor onze peuter en kleuter soms og een beetje lastig, maar met een beetje hulp kwamen ze er wel uit. Deze activiteiten onderweg zorgt ervoor dat de kinderen lekker bezig zijn en gemotiveerd blijven om door te lopen.

Houd je van boswandelingen maken, maar zijn je kinderen niet gemotiveerd? Dan is een kabouterpad een uitkomst!

De wandeling duurt niet heel lang, dus het is ook voor kleine kinderen goed te doen. Met een kinderwagen is de wandeling iets lastiger om helemaal te volgen(maar niet onmogelijk. Ik zou aanraden om de allerkleinsten mee te nemen in een draagzak. Dan heb je je handen vrij en kun je ook de hoge plekken beklimmen, in plaats van bij de kinderwagen te moeten wachten. Als alle opdrachten gedaan zijn, mogen de kinderen de knapzak en speurtocht inleveren en krijgen ze een heus kabouterdiploma als beloning!

Op het terras van Bos & Hei kun je trouwens heerlijk zitten om uit te rusten na de wandeling. Lekker genieten van een kopje koffie of thee terwijl de kinderen nog even spelen in de speeltuin. Er is hier onder andere een speelhuisje met grote zandbak en een grote trampoline. De kinderen kunnen zich hier dus prima vermaken.

Hier deel ik nog twee andere bijzondere boswandelingen voor kinderen.

Bijzonder kabouterpad

Wat maakt dit kabouterpad zo speciaal? Bij de meeste kabouterwandelingen moet je op zoek naar houten paaltjes die zijn beschilderd. Hier moet je iets beter om je heen kijken, want de kabouters kunnen overal zijn! De kleine wezens verrassen je bijvoorbeeld hoog in de boom, bungelend aan een tak. Of hebben zich goed verstopt in een boomstam.

Ook de omgeving is prachtig en kunnen de ouders lekker genieten van het mooie uitzicht, terwijl de kinderen zich vermaken met de speurtocht en de opdrachten. Onderweg heb je voldoende bankjes, waar je even kunt plaatsnemen om te kunnen smikkelen van de inhoud van de knapzak.

Nog niet uitgespeeld? Het wandelgebied bevindt zich vlakbij speelpark Oud Valkeveen. Dit is een grote speeltuin waar je op warme dagen kunt afkoelen bij het strandgedeelte. Er is ook een overdekt gedeelte, voor als het regent. En er is in de omgeving nog veel meer leuks om te zien en te doen met kinderen.

Houd je van boswandelingen maken, maar zijn je kinderen niet gemotiveerd? Dan is een kabouterpad een uitkomst!

Kabouterfeestje organiseren

Deze speciale boswandeling is natuurlijke een geweldige activiteit voor een kinderpartijtje met kabouter thema. Ga tijdens het kabouterfeestje eerst de speurtocht doen en eet daarna nog een taartje op het terras. Omdat je bij de speurtocht een kaboutermuts krijgt, hoef je zelf eigenlijk niets meer mee te nemen. Ideaal toch?

Nu maar hopen dat alle horeca snel weer open mag, zodat we weer met z’n allen kunnen genieten van dit leuke kabouterpad in Naarden. Ook zonder boekje kun je hier wandelen en op zoek gaan naar de kabouters, maar juist de opdrachten maken de wandeling voor kinderen zo leuk.

Welk kabouterpad kun jij ons nog aanraden?

Liefs, Mirjam
Moeder van Noah (15), Eli (6) en Filou (3)
Meer tips deel ik op mijn eigen blog eengoedverhaal.nu♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.