Je weet vast wel hoe belangrijk het is om goed voor jezelf te zorgen. Op tijd rust nemen, genoeg bewegen, gezond eten en voldoende ontspanning zijn de basis voor goede selfcare. En over ontspanning gesproken: wat is er nou fijner dan een heerlijk warm bad? Om dit nog fijner te maken deelt Ilse een aantal ideeën om zelf badzout te maken.

Op ilsevanelleswijk.nl blogt Ilse voor ondernemende vrouwen en een belangrijk thema hierbij is selfcare en ontspanningstips.

In deze DIY lees je 7 ideeën om zelf badzout te maken. Zelf badzout maken met gedroogde bloemen, citroen, pepermunt en nog veel meer

DIY zelf badzout maken

Zelf badzout maken is helemaal niet ingewikkeld. De basis voor badzout is namelijk Dode Zee zout. Dode Zee zout bevat veel mineralen die ervoor zorgen dat je spieren ontspannen en afvalstoffen worden afgevoerd. Door dit te mengen met een aantal ingrediënten heb jij fijn badzout voor een heerlijk ontspannend bad. De ingrediënten voeg je naar eigen inzicht toe, meestal is een paar druppels olie bijvoorbeeld genoeg voor een heerlijk relaxt gevoel.

 Bekijk deze ideeën en maak je eigen badzout:

1. Himalaya zout voor een kleurrijk effect

Zelf bewaar ik mijn badzout in een glazen pot. Om dit er wat leuker uit te laten zien meng ik de Dode Zee zout met Himalaya zout. Zo ziet het er veel leuker uit en heeft het een mooie kleur.

2. Gedroogde bloemen

Wil je badzout cadeau geven? Dan is het leuk om gedroogde bloemen aan het badzout toe te voegen. Dit ziet er heel mooi uit en zo is het een echt cadeautje. Dit kan je natuurlijk ook jezelf cadeau doen. Een ontspannend bad met mooie droogbloemen zorgt voor een heerlijk luxe uitstraling. Wel even ervoor zorgen dat je de bloemen verwijdert voor je het bad leeg laat lopen natuurlijk, anders stroomt het zo de leidingen in.

3. Citroen

Zelf voeg ik ook altijd een paar druppeltjes etherische olie van citroen aan het badzout toe. Citroen is verfrissend, stimulerend en is daarom ideaal voor een ontspannend bad. Ook helpt citroen als je grieperig en verkouden bent en is het dan zeker een aanrader.

4. Pepermunt

In plaats van citroen kan je ook wat druppels pepermunt aan het badzout toevoegen. Pepermunt heeft een kalmerende werking en kan pijnlijke spieren verlichten. Dit is dus een mooie aanvulling op het Dode Zee zout.

5. Vanille

Ben je gespannen? Misschien ben je wel gefrustreerd, boos of bang? Dan kunnen een paar druppels vanille aan het badzout helpen om deze gevoelens te verlichten. De vanille geur werkt namelijk ontspannend en helpt je om weer vrolijk te worden.

6. Groene thee

Nog zo’n heerlijke geur om aan je badzout toe te voegen is groene thee. Groene thee wordt veel in verzorgingsproducten gebruikt en dat is niet zonder reden. Zo zit in mijn dagcrème en reiningslotion bijvoorbeeld ook groene thee als toevoeging. De geur van thee draagt bij aan het verlagen van stress en helpt je mentale weerstand verhogen. Voeg dus lekker wat druppels etherische olie groene thee aan je badzout toe als stressverlager.

7. Lavendel

Als laatste om zelf je badzout te maken mag lavendel natuurlijk niet ontbreken. Lavendel is een ideale stressverlager en heeft een kalmerend effect. Lavendel kan helpen bij het in evenwicht brengen van de emoties en is dus een mooie geur om aan het badzout toe te voegen voor een relaxt bad.

Zo makkelijk is het dus om zelf je eigen badzout te maken. Dode Zee zout als hoofdingrediënt met 7 ingrediënten die je naar keuze kunt toevoegen. Een paar druppeltjes etherische olie zijn voldoende voor een heerlijk ontspannend bad.

Nog meer ideeën om goed voor jezelf te zorgen? Bekijk dan deze ultieme ontspanningstips voor na een drukke dag.

In deze DIY lees je 7 ideeën om zelf badzout te maken. Zelf badzout maken met gedroogde bloemen, citroen, pepermunt en nog veel meer


♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.