Het is lente! De dagen zijn weer langer, het zonnetje schijnt regelmatig en er kan weer zonder jas buiten gespeeld worden. Een heerlijk seizoen wat mij betreft! Veel mensen krijgen in deze periode ook behoefte aan een voorjaarsschoonmaak en aan een frisse look in huis. In deze blog geef ik je vier fijne voorjaarstips!

Het is voorjaar! De dagen zijn weer langer, het zonnetje schijnt regelmatig. Tijd om je huis een lekkere voorjaarsbeurt te geven.

Ga je voor de voorjaarsschoonmaak? Ruim dan eerst op!

De beste tip die ik je kan geven wanneer je aan de grote voorjaarsschoonmaak begint, is om eerst alles op te ruimen. Niets poetst namelijk zo vervelend als om rommel heen poetsen. Denk aan de afwas die je niet op het aanrecht laat staan maar eerst wegwerkt en rondslingerende spullen in de huiskamer.
Zodra je huis netjes is, kun je aan de gang met je voorjaarsschoonmaak. Wees niet te streng voor jezelf: als je je hele huis een voorjaarsschoonmaak wil geven, hoeft het echt niet in een dag af. Doe bijvoorbeeld één verdieping per dag, of als dat te veel is, één ruimte per dag.

Tijd voor planten!

Is je huis helemaal schoon, fris en fruitig? Dan mag je door naar het volgende deel: inrichten! We beginnen met planten en bloemen. Heb je nog geen of weinig planten en bloemen in huis? Dan is het hoog tijd om daar iets aan te doen! Planten zorgen ervoor dat je huis een natuurlijke en sfeervolle uitstraling krijgen. Door de mooie groene kleuren krijg je een warme look. Het grote voordeel van planten is dat ze veel minder verzorging nodig hebben dan bloemen en langer meegaan. Of ben jij een type dat het liefst helemaal niet omkijkt naar de planten? Dan zijn kunstplanten voor jou de ideale oplossing. Goede kunstplanten zoals die van Maxifleur zijn amper van echt te onderscheiden, hebben geen water of verzorging nodig en blijven dus je leven lang mooi. Geloof me, je zult veel complimenten krijgen van mensen die bij je op bezoek komen en niet weten dat het een kunstplant is. Vaak zie je bij een goede kunstplant namelijk pas dat hij nep is als je er écht bovenop staat om te kijken.
Heb je een grotere huiskamer, slaapkamer of badkamer, dan zijn de kunstbomen van Maxifleur echt een aanrader. Ze hebben een prachtige luxe uitstraling en vullen de ruimte mooi. Ik vind persoonlijk een kunstboom in de badkamer prachtig staan én ideaal, aangezien de badkamer juist vaak een plek is waar echte planten het vaak minder goed doen.

Foto van Maxifleur-kunstplanten.nl

Nieuwe kussens

Je wil natuurlijk voorkomen dat je je hele inrichting moet vervangen om een nieuwe look te creëren. Geloof me: dat is ook echt niet nodig. Jouw zitbank komt direct heel anders uit als je nieuwe kussens of kussenhoezen shopt. Kijk goed rond in je huis: welke kleuren zie je vaak terug? Juist díe kleuren zijn perfect om te gebruiken als kleur voor de kussenhoezen op je bank. Heb je met name rustige tinten in huis (denk aan zwart, grijs, wit), maar heb je wél planten in huis? Ga dan voor enkele groene kussens, gecombineerd met grijze of witte kussens.

In de weer met accessoires

Het allerleukste van je inrichting vernieuwen is het finetunen met accessoires. Denk aan leuke kleine potjes met plantjes, fotolijstjes, droogbloemen, kaarsen, beeldjes en ga zo maar door. Waar jouw voorkeur naar uitgaat is natuurlijk heel persoonlijk, dus snuffel lekker rond in leuke woonwinkels en combineer de accessoires thuis.
Plantenhoekjes waarbij je planten combineert met enkele accessoires doen het ook altijd goed.

Ben je na een poosje je inrichting weer bui? Zet de planten dan net weer op een ander plekje, ruil wat accessoires om en je zult zien dat het keer op keer weer nieuw en sfeervol oogt! Have fun!♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.