Ben je van plan om voor de zomer een loungeset te kopen voor in je tuin? Good for you, want een loungeset in de tuin is heerlijk! Wil je graag weten waar je bij de aanschaf van een loungeset op moet letten, lees dan snel door, want wij hebben drie belangrijke tips voor je.

1. Welk model en de grootte van de loungeset

Je kunt natuurlijk helemaal in je hoofd hebben welk model loungeset je wil hebben, maar als het niet past in je tuin, is dat best zuur. Start dus altijd eerst met het opmeten van de plek waar je de set wil plaatsen. Op die manier weet je precies hoe groot de loungeset kan zijn en of het model dat jouw voorkeur heeft wel past op de plek die jij er voor in gedachten hebt.
Wanneer je de maximale afmetingen weet, is het handig om een selectie te maken uit de verschillende modellen. Er zijn namelijk veel verschillende modellen loungesets te koop. Denk aan een hoekbank, losse banken, wel of geen losse stoelen erbij of wil je misschien liever een chaise longue?

2. Het materiaal

Dan komen we aan bij de tweede belangrijkste keuze: het materiaal van de loungeset. De meest gekozen materiaalsoort is wicker. Wicker is geen natuurlijk materiaal, maar het oogt wel zo en daarmee is het een populaire keuze voor in de achtertuin. Andere mogelijkheden zijn onder andere teakhout of aluminium.
Vrijwel bij iedere loungeset horen ook kussens, want zonder kussens is het natuurlijk niet echt een fijne plek om te loungen. Hier komt weer een belangrijk keuzemoment: staat de set altijd overkapt of in een dichte serre? Dan kun je met een gerust hart kiezen wat je wil. Maar staat je loungeset buiten en niet overdekt, kies dan waterafstotende kussens die tegen een regenbui kunnen. Hier in Nederland hebben we nu eenmaal wel eens te maken met een zomers buitje wat je niet aan ziet komen, dus belangrijk dat jouw set en kussens hier tegen bestand zijn.

3. Het onderhoud

De ene loungeset heeft meer onderhoud nodig dan de andere. Heb jij geen zin om om de zoveel tijd de hele set schoon te maken en bij iedere bui te beschermen met een hoes? Kies dan voor een onderhoudsvriendelijke soort materiaal. Een houten set zal meer van jou vragen op het gebied van onderhoud dan een kunststof loungeset.♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.