Wasbare luiers worden steeds populairder en dat is niet voor niets. Het scheelt namelijk heel veel geld met wegwerpluiers en het is lang niet zo’n vies werk als dat je misschien denkt.

Wasbare luiers worden steeds populairder en dat is niet voor niets. Het scheelt veel geld met wegwerpluiers en het niet zo'n vies werk.

1. Wasbare luiers zijn niet zo vies als je denkt

Baby’s hebben hele dunne ontlasting, dus het uitwassen van een wasbare luier is geen enkel probleem. De vloeibare poep verdwijnt zo in de afvoer, net zoals dat bij andere viezigheid gebeurt. Je kunt natuurlijk de luier vooraf uitspoelen, maar eigenlijk is dit dus niet eens nodig bij baby’s. Wanneer de baby ouder wordt en er drollen in de luier komen, dan kun je papieren inlegvellen in de wasbare luier doen en deze dus gewoon simpel door de toilet spoelen.

Een ander voordeel dat wasbare luiers minder vies maakt is dat je met wasbare luiers veel minder snel last hebt van ondergepoepte ruggen door spuitpoep. Wasbare luiers hebben goede elastieken in de rug en bij de benen. Hierdoor sluiten ze beter aan dan wegwerpluiers en gaat de poep dus niet zomaar langs de randen. Dat scheelt een hoop ondergepoepte rompertjes!

2. Heb je veel werk met wasbare luiers?

Belangrijk is dat je voldoende wasbare luiers op voorraad hebt, zodat je nooit mis kan grijpen. Niets zo vervelend natuurlijk als snel snel een was moeten draaien omdat je door je wasbare luiers heen bent. Maar als je dat stuk geregeld hebt, zijn wasbare luiers niet veel gedoe. De wasmachine doet het harde werk, jij hoeft ze alleen maar erin te gooien en nadien weer op te hangen.
Veel ouders doen de wasbare luiers zonder uitspoelen eerst zonder andere was in de wasmachine met een kort programma, om vervolgens aan te vullen met andere was voor een volledig wasprogramma. Op deze manier voorkom je dat je met de hand uit moet spoelen.

3. Bespaar je veel met wasbare luiers?

Die vraag is simpel te beantwoorden. Jazeker. Kijk maar eens wat een pak luiers kost. De enige kosten die jij hebt zijn de kosten voor de aanschaf van de luiers en de energiekosten van de draaiende wasmachine. Maar dat weegt niet op tegen de besparing die je maakt door het niet hoeven kopen van wegwerpluiers. Op de lange termijn zijn wasbare luiers altijd goedkoper dan wegwerpluiers. Dus ook als je de waskosten meerekent en ook wanneer je duurdere merken wasbare luiers koopt. Gemiddeld bespaar je € 480 voor één kindje wanneer je wasbare luiers gebruikt. Deze besparing kan voor één kindje zelfs oplopen tot € 1450 als je de wasbare luiers zo goedkoop mogelijk aanschaft (Bron: Milieucentraal).

4. Het milieu is je dankbaar

Last but not least, het milieu. Doordat jij geen wegwerpluiers gebruikt, bespaar je ontzettend veel afval. Kijk maar eens op google hoeveel bomen je bespaart door het gebruik van wasbare luiers.♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.