Ik geef het onmiddellijk toe. Ik heb de komst van Pokemon Go in huize Bblogt precies 2 dagen tegen kunnen houden. Toen kwam de nerd in mij toch echt naar boven en moést ik die app hebben. Dus ja, als we het spel dan spelen, moeten we natuurlijk ook knutselen met Pokemon Go. Want een echte nerd heeft een pokeball slinger aan de muur. 

Knutselen met Pokemon Go

Ik ben altijd zeer gevoelig voor nieuwe technische snufjes en hypes. Na Freek Vonk betreden de Pokemons nu dus ook ons huishouden. Ik wilde gewoon heel graag weten wat er nou zo leuk was aan die hele hype rond het vangen van oerlelijke poppetjes. Dus tijdens mijn weekje vakantie downloadde ik Pokemon Go in Australië. Met hulp van mijn lieve broertje, dat dan weer wel. Stiekem verkende ik de groene wereld vol pokeballs en pokemons, tot de kleine man dit spelletje ontdekte op zijn moeders telefoon. De ellende was begonnen en dus lopen wij regelmatig een rondje bos om die ellendige monsters te vangen. Uiteraard gaf deze nieuwe, ietwat vreemde, hobby wel weer genoeg inspiratie om te knutselen met Pokemon Go. Wij gingen dus aan de slag en maakten een pokeball slinger en twee mini-pokemons.

Wat heb je nodig?

 • Diverse kleuren papier/karton
 • Schaar
 • Lijm
 • Plakband
 • Draad/wol

Hoe ga je te werk?

Als eerste maakte ik een slinger van pokeballs. Ik knipte 6 witte cirkels en 6 halve rode cirkels van papier. Deze plakte ik op elkaar. Ik maakte de cirkels met gebruik van een passer maar je kunt ook gewoon een beker omtrekken.

Vervolgens knipte ik 6 zwarte smalle strookjes en 6 kleine zwarte rondjes. Deze plakte ik op de ballen. Als laatste hoefde ik alleen nog maar 6 kleine witte rondjes erin te plakken en klaar waren de pokeballs. Met wat plakband plakte ik alle ballen op een lange draad en plakte de slinger vervolgens op de muur met wat washi tape. De kleine man was een blij man.

DIY; knutselen met Pokemon Go

Weedle

Om het geheel wat aan te kleden maakte ik nog een Weedle. Een simpele pokemon die ik elke dag in onze tuin vind. Of in mijn gordijnen, of in het bos of op de oprit. Een irritant klein ding dus.

De Weedle is een wormpje welke bestaat uit 8 cirkels. Ik knipte dan ook 8 cirkels van papier.

DIY; knutselen met Pokemon Go

Vervolgens knipte ik een roze neus en maakte ik met de perforator de pootjes. Van wit papier knipte ik de stekel op zijn staart en de hoorn op zijn hoofd.

DIY; knutselen met Pokemon Go

Even plakken, twee oogjes tekenen en klaar is je Weedle.

DIY; knutselen met Pokemon Go

Oddish

Om nog een eenvoudige Pokemon toe te voegen maakte ik nog een Oddish. Een soort radijsje met pootjes. Hiervoor knipte ik een druppelvorm uit paars karton en plakte daar twee ovalen pootjes onder. Ik knipte 5 blaadjes uit groen papier en plakte deze achter zijn hoofd. Vervolgens maakte ik met de perforator 2 oogjes uit rood papier en knipte ik zijn mondje uit dezelfde kleur.

DIY; knutselen met Pokemon Go

Even plakken en ook Oddish mocht aan de muur.

DIY; knutselen met Pokemon Go

Samen met zijn vriendje Weedle. De pokeballs slinger maakte het knutselen met Pokemon Go compleet.

DIY; knutselen met Pokemon Go

Doen jullie stiekem ook mee aan de Pokemon Go gekte? Of ben jij verstandig en begin jij er niet aan?

Handtekening

 ♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 6 Comments on DIY; knutselen met Pokemon Go

 1. Nathalie
  27 juli 2016 at 23:00 (8 jaar ago)

  Leuk de knutsels!
  Wij doen niet mee aan de hype… althans wij als ouders niet, de kinderen gaan met opa en oma wel Pokémons vangen!

  Beantwoorden
 2. Vlijtig Liesje
  26 juli 2016 at 11:28 (8 jaar ago)

  Dat heb je leuk gedaan zeg!

  Ik had de app om te kijken wat het inhield, maar heb hem inmiddels weer verwijderd.

  Beantwoorden
 3. Nicole
  24 juli 2016 at 09:50 (8 jaar ago)

  Hahaha vet leuk dit! Ik speel het ook 🙂

  Beantwoorden
 4. Mariska
  22 juli 2016 at 20:58 (8 jaar ago)

  Nu wil ik dit allemaal gaan maken en op gaan hangen, alleen weet niet of m’n vriend er zo blij van wordt wanneer hij terug komt xD

  Beantwoorden
 5. Marijke
  22 juli 2016 at 11:40 (8 jaar ago)

  Oh jij hebt wel een gym heel dichtbij! Haha je knutsels zijn heel leuk geworden! Heel goed gelukt!

  Beantwoorden
 6. Simone
  22 juli 2016 at 10:18 (8 jaar ago)

  Ik doe ook stiekem niet zo stiekem mee 😉

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.