Alle regio’s hebben inmiddels zomervakantie en zo’n vakantie kan best lang duren. Mijn oudste vind het heerlijk om vakantie te hebben maar mist wel de uitdaging die hij op school krijgt. Uiteraard vond ik daar een toffe oplossing voor. Ik ging aan de slag met techniek voor kinderen. Samen demonteerden we een oud apparaat en creëerden daar weer iets nieuws van. Het was een daverend succes dus ik deel deze activiteit graag met jullie.

Techniek met kinderen

Techniek met kinderen, het hoeft echt niet zo moeilijk te zijn. Onze printer had kuren en dus werd het tijd voor een nieuw exemplaar. Normaal voer je dan natuurlijk je printer netjes af maar dit keer liet ik hem even in de schuur staan. Ik had namelijk plannen met dit oude apparaat.

Onze kleine man is altijd enorm geïnteresseerd in techniek en wetenschap. Hij kijkt graag Klokhuis filmpjes op Youtube over ‘hoe ze dingen maken’. Hij vind het onwijs fascinerend om te zien hoe apparaten werken. Zo kan hij een uur lang naar de melkrobot kijken op de boerderij of wil hij precies weten hoe het koffiezetapparaat koffie maakt. Het valt niet altijd mee om dat in ‘kindertaal’ uit te leggen en vaak weet ik het zelf niet eens. Tijd dus om daar eens mee aan de slag te gaan.

Demonteren

Zoals je kon lezen had ik een oude printer in de schuur staan en dit werd dan ook ons slachtoffer. Ik pakte wat schroevendraaiers, tangetjes en de accuschroef en we konden aan de slag.

Als eerste was het natuurlijk zaak om uit te zoeken hoe we de behuizing eraf konden krijgen om bij alle techniek te komen. Na even speuren had meneer het gevonden en schroefde hij vakkundig de printer open.

Techniek met kinderen; demonteren & creëren

We kwamen steeds een stukje verder en zo kwam er steeds meer bloot te liggen van de printplaatjes, schroefjes, wieltjes en andere techniek in de printer.

Techniek met kinderen; demonteren & creëren

Super geconcentreerd ging meneer aan het werk. We zijn bijna twee uur zoet geweest met demonteren want alles moest uit elkaar. Als we een onderdeeltje eruit hadden keken we eerst of we het nóg verder konden demonteren. Tot we een bakje vol losse onderdeeltjes hadden en de tafel bezaaid lag met wieltjes, stangetjes, kunststof en meer.

Techniek met kinderen; demonteren & creëren

Creëren

Na twee uur demonteren, ontleden en sorteren was het tijd om met al die mooie spulletjes iets nieuws te maken. Ik haalde een paar stukjes hout uit de schuur, een klein hamertje en wat spijkers en meneer mocht aan de slag.

Ondanks dat hij pas vier is kan hij al erg goed overweg met een spijker en een hamertje. Wanneer we een klein spijkertje nodig hadden hield ik deze vast met een punttangetje zodat we geen blauwe vingers zouden krijgen. Wat ik eerder al eens aangegeven heb bij een ander DIY project.

Techniek met kinderen; demonteren & creëren

Al snel ontdekte de kleine man dat alle wieltjes tandjes hadden. Hij bedacht zelf dat hij de tandwieltjes in elkaar kon laten draaien om zo een kettingreactie te maken. Ik vond het briljant bedacht en zo maakte hij een heuse machine, zoals hij het knutselwerk zelf noemde. De printplaatjes vond hij erg mooi dus ook deze werden toegevoegd aan zijn machine.

Techniek met kinderen; demonteren & creëren

Een volle ochtend later hadden we een super toffe activiteit gedaan en was meneer bijzonder trots op zichzelf. Win win!

Techniek met kinderen; demonteren & creëren

Doe jij wel eens activiteiten met techniek en je kinderen? Heb je nog leuke tips?

Handtekening

 

 

Bewaren

Bewaren♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.