Niet lang nadat de high tea een enorm succes werd, denderde de high wine er achteraan. Want hoe lekker is het wel niet om overdag te genieten van een paar heerlijke glazen wijn met gezellige hapjes ernaast. High winen kan uiteraard bij één van de vele bars en restaurants die dit aanbieden, maar je kunt het ook heel makkelijk thuis organiseren.

De wijnen

Bij een high wine draait het om de wijnen, dus denk dan ook vanuit de wijn. Welke wijnen wil je gaan serveren? Heb je geen idee waar je moet beginnen? Dan kan wijn kopen nogal lastig worden. Bedenk dan bijvoorbeeld een thema. Ga voor wijnen uit een bepaald land, kies juist allerlei verschillende wijnen van een bepaald druivenras of richt je op een specifieke regio. Wil je bijvoorbeeld gaan voor Oostenrijkse wijnen? Kies dan bijvoorbeeld voor een Grüner Veltliner, Zweigelt, Welschriesling en Blaufränkisch. Maar ook van internationale druivenrassen zoals Chardonnay en Sauvignon Blanc worden daar wijnen gemaakt.

De hapjes

Pas als je de wijnen hebt uitgekozen, kun je je gaan richten op de hapjes. Je wil natuurlijk wel dat de hapjes een beetje bij de wijnen passen. Het is belangrijk om de smaken en eigenschappen een beetje met elkaar te machen. Is het een wijn met redelijk wat zuren, dan mogen er ook best zuren in het gerecht zitten. Is het gerecht een beetje romig, bijvoorbeeld door een (boter)sausje, dan mag de wijn ook wel een klein vetje hebben. Kies dan bijvoorbeeld een witte wijn met een beetje houtrijping. Vaak hebben Chardonnay wijnen uit de Bourgogne een mooi vetje, maar ook nog genoeg frisse zuren om dit soort hapjes aan te kunnen. Bij wat vette tapas past een mousserende wijn zoals cava uitstekend. Het staat ook gelijk feestelijk op tafel, zo’n bubbel.

Handig

Ben je niet zo’n wijnkenner en heb je nooit zo snel inspiratie voor hapjes? Dan biedt online wijn kopen vaak toch wel uitkomst. Het voordeel is uiteraard dat je dat gewoon vanuit je luie stoel kunt doen. Maar een ander voordeel is alle informatie over de wijnen die je vaak op de website al kan vinden. Zo staan er in de wijnwebshops vaak al proefnotities bij de wijnen, zodat je precies kunt lezen welke wijn je in je glas mag verwachten. Daarnaast worden er ook vaak gerechten suggesties bij gegeven. Staat er bijvoorbeeld pasta bolognese? Dan weet jij dat je als hapje lekkere gehaktballetjes in tomatensaus kan maken. Super handig toch?♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.