Benieuwd wat shampoo bars zijn, hoe ze werken en waarom ze steeds populairder worden? Je leest alles over shampoo bars in deze blog!

Benieuwd wat shampoo bars zijn, hoe ze werken en waarom ze steeds populairder worden? Je leest alles over de shampoo bar in deze blog!

Wat is een shampoo bar?

Eigenlijk kun je een shampoo bar simpel gezegd het beste haarzeep noemen. De bar lijkt op zeep waar je je handen mee kunt wassen, maar niets is minder waar: hij is dus speciaal bedoeld voor je haar.
Veel mensen kennen shampoo natuurlijk alleen maar als het vloeibare goedje, dat uit een plastic fles komt en dat je in je haren smeert. Maar een shampoobar bevat dus alle elementen van een vloeibare shampoo, behalve dat het niet vloeibaar is.

Benieuwd wat shampoo bars zijn, hoe ze werken en waarom ze steeds populairder worden? Je leest alles over de shampoo bar in deze blog!

Waarom zou je een shampoo bar gebruiken?

Je bent op zoek naar informatie over een shampoo bar, daarom kom je bij deze blog uit neem ik aan. En je bent dus benieuwd wat de voordelen zijn van het gebruik van een shampoo bar. Goed nieuws, er zijn namelijk meerdere voordelen!

  • Milieuvriendelijk: Om te beginnen zijn shampoo bars erg milieuvriendelijk Je raadt het al: er komt geen plastic afval bij kijken. Tijdens het hele proces van het maken van de shampoo tot het gebruik wordt er geen plastic gebruikt.
    Daarnaast zijn er ook een aantal shampoo bars zonder palmolie te koop. Shampoo zonder palmolie heeft als groot voordeel dat er geen oliepalmen voor gekapt hoeven worden. Er worden grote delen van het regenwoud gekapt voor palmolie. Met een shampoo bar zonder palmolie draag je dus bij aan het behoud van regenwouden.
  • Duurzaam: Een shampoo bar gaat maar maar liefst 80 wasbeurten mee. Ter vergelijk: met één shampoo bar doe je net zo lang als met drie (!) flessen shampoo. De bars zijn 100% natuurlijk.
  • Verschillende haartypes: er zijn allerlei soorten shampoo bars voor verschillende haartypes. Heb je bijvoorbeeld last van roos, dan is daar een speciale shampoo bar voor. Maar ook bijvoorbeeld een zilvershampoo bar, speciaal om de gele gloed uit grijs of blond geverfd haar te halen.
  • Mooi uiterlijk: Ja, het oog wil ook wat. Shampoo bars zien er erg mooi uit: de vrolijke kleuren spreken iedereen aan!
  • Klein en compact: Handig voor als je je shampoo mee op reis wil nemen: dat scheelt ruimte in je tas én je hebt niet het risico dat je shampoo fles open gaat en de shampoo lekt.
Benieuwd wat shampoo bars zijn, hoe ze werken en waarom ze steeds populairder worden? Je leest alles over de shampoo bar in deze blog!

Hoe gebruik je een shampoo bar?

Nu is het nog handig om te weten hoe je die shampoo bars nu eigenlijk gebruikt! Gelukkig is het heel simpel. Je begint met het nat maken van je handen, wat vanzelf gaat als je lekker onder de douche staat natuurlijk. Je wrijft vervolgens met de shampoo bar in je handen tot het begint te schuimen. Dit schuim breng je aan op je haar en masseer je in. Hoe langer je haar, hoe meer je de bar laat schuimen natuurlijk.
Als je het prettiger vindt, kun je ook gewoon de bar over je haren heen wrijven en zo dus de shampoo aanbrengen. Dit zal vooral met wat korter haar goed werken, maar met langer haar is dit wat onhandiger.
Na het inmasseren spoel je je haar weer uit en berg je de shampoo bar op. Belangrijk is dat je hem op een droge plek neerlegt, bijvoorbeeld in een speciaal bewaardoosje of een zeeprekje.

Benieuwd wat shampoo bars zijn, hoe ze werken en waarom ze steeds populairder worden? Je leest alles over de shampoo bar in deze blog!

En, gebruik jij al shampoo bars? Deel hieronder in de reacties jouw ervaringen met de shampoo bar!♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.